Genç Erişim Derneği'nin yürüttüğü "Sosyal Girişim İçin Gönüllü Ol! (Volunteering as a path to Social Entrepreneurship)" isimli Avrupa Birliği projesi kapsamında 10 farklı AB ülkesinden Zonguldak'a gelen 30 genç, bir hafta süren oldukça kapsamlı bir eğitim ile sosyal girişim üzerine çeşitli bilgiler edinecekler.

 

Genç Erişim Derneği Başkan Yardımcısı Egemen Semih Sönmez, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “Sosyal Girişim İçin Gönüllü Ol Projesi arasında gerçekleştirildi. Projemize; Letonya, Azerbaycan, Belarus, İngiltere, Moldova, Türkiye, Portekiz, Hollanda, Ermenistan, Gürcistan’dan gençler katılıyor. Zonguldak’a gelen 30 genç, bir hafta süren oldukça kapsamlı bir eğitim ile sosyal girişim üzerine çeşitli bilgiler edinecekler. Ayrıca proje kapsamında Avrupa ve Kafkaslardaki gönüllü çalışmalar ve başarılı sosyal girişimler ele alınarak alternatif istihdam odaklı yeni projeler geliştiriyorlar. Farklı kültürler ve deneyimlerin aktarılması, gerçekleştirilen kurum ziyaretleri ve yapılan saha çalışmaları ile birlikte girişimci gençler eğitimlerini tamamlayarak, Avrupa Komisyonu onaylı katılım belgesi alacaklar. Eğitim programı sonrasında yapılacak Zonguldak gezisi ile katılımcı grup şehir kültürü ve turizmi hakkında bilgi sahibi olarak ülkelerine dönecek” dedi.

 

Yabancı gençler, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nı da (BAKKA) ziyaret ederek, Genel Sekreter Faruk Tezel ile görüştüler.

 

(Haber Merkezi)