Kdz. Ereğli Ekin Yazın Dostlarının konuğu olarak ilçeye gelen Yazar Semih Gümüş ”Yazarın Yalnızlık Burcu” kitabıyla ilgili soruları yanıtladı. 

 

Yazar Semih Gümüş, Ekin Yazın Dostlarının etkinliğinde adı geçen kitabın içeriği ile ilgili katılımcıların çeşitli soruları yanıtladıktan sonra, genel konulardaki görüşlerini de dile getirdi. Gümüş 10-20 yıl öncesine bakıldığında yaklaşık 100 yayınevinin kitap sektöründe hizmet verdiğini, bugün ise bu rakamın 2 binlere tırmandığına dikkat çekti. Okuyucu sayısının da 10 yıl öncesinde 7-8 bin arasında değiştiğini bugün ise 40 binlere çıktığını, bu rakamın yetersiz olmasına rağmen geçmişe göre kitap okunma rakamında büyük sıçrama yaşandığını kaydetti. Kitap okuma oranının gençlerde artığını da ifade eden Semih Gümüş görüşlerini şöyle anlattı:
“Çocuklara kitap okumayı sevdirmek için zorluyoruz. Bir kitap verip okumasını istiyor ve sonra da bu kitaptan sınav yapıyoruz. Bu zorlamadır. Zorlama ile başarı elde edemezsiniz. Örneklemeler yaparak kitap okumayı sever veya sevmez. Gençler okumuyor sözü de geçersiz. Her yıl fuarlara 1 milyon kişi geliyor. Bu fuarlara okul servisleri ile öğrenciler getirilmiyor. Bakıyoruz hep genç. Kitapları alıp okuyan da gençler. 
Kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için ben genel olarak arkadaşlığı önemsiyorum. Arkadaşa bağlı gibi geliyor. Hele ki genç yaşta siyasal ideoloji var ise mutlaka okuyor. Öğrenmek için okuyor. Bu da kitap okuma alışkanlığını geliştiriyor.”
(Haber: Eyüp Bektaş )