Ereğli Gençlik Merkezi tarafından yürüyüş düzenlendiği açıklandı. Açıklamaya göre, önümüzdeki Pazar günü gerçekleştirilecek yürüyüşün amacı, Sarıkamış Harekâtı’nın 103’üncü yıldönümünde, şehitleri anrmak.

Gönderilen yazılı açıklamada şu bilgiler yer alıyor:

Sarıkamış harekatının 103. Yıldönümü’nde, zorlu iklim ve arazi koşullarının düşmandan daha çok kayıp verildiği bu amansız mücadele de; Mehmetçik, hiçbir mazeretin ardına saklanmaksızın, vatanına ve istiklaline kastedenlere karşı çelikten sinesini siper etmişti. Büyük kayıplar verilse de vatan uğruna çıkılan bu yoldan asla geri dönmeyi düşünmemişti. Allahuekber dağlarında soğukta, zor şartlarda bu vatan için canlarını seve seve feda eden Mehmetçiklerimizin, Sarıkamış harekâtı bir fedakârlık ve kahramanlık örneğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Ereğli Gençlik Merkezi tarafından, Sarıkamış Harekâtı’nın 103’üncü yıldönümünde, “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla ilçemizde Sarıkamış Şehitlerini anma programı düzenlenecektir. 7 Ocak Pazar Günü saat 11:00’de düzenlenecek olan yürüyüşümüz Kdz. Ereğli Merkez Anadolu Lisesi önünden başlayacak olup Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıt Önü’nde son bulacaktır.

    

GÜZERGAH

SAAT

Başlangıç Yeri-Kdz. Ereğli Merkez Anadolu Lisesi

(Meydanbaşı Caddesi-Devrim Bulvarı-Anıtönü-Sahil Bandı)

11:00

Anıt Önü(Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı-Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar-Gönüllü gençlerimiz tarafından okunan şiir ve mektup

11:20

Bitiş Yeri-Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıt Önü Sahil Bandı

(Saygı Duruşu-İlçe Müftülüğünün görevlendirdiği Hocamız tarafından Sarıkamış Şehitleri için Kur-an Kerim okunması ve dua yapılması-Gençlerimiz tarafından Sarıkamış Deniz Şehitleri Anıt Önüne Karanfil bırakılması)

11:40

 

Sarıkamış harekatının 103. Yıl dönümü şehitleri anma programımıza tüm gençler ve Ereğli halkımız davetlidir.