Ereğli İş Geliştirme Merkezi (ERİŞGEM) ile İşkur'un ortaklaşa düzenlediği kaynakçılık kursunu tamamlayan kursi-yerlere düzenlenen tören ile sertifikaları verildi.

Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, İşkur Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu, KOSGEB İl Müdürü Yaşar Yıldırım, Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rafet Kılıç, Ereğli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yaşar Ciğer, Erişgem Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, MÜSİAD Ereğli Şube Başkanı İbrahim Sezer ve kursiyerlerin katıldığı sertifika töreninde konuşan ERİŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kır, 2006 yılından bu yana 2 bin 670 kişinin kaynakçılık kurslarını tamamlayarak mezun olduğunu söyledi.

PAPAĞAN GİBİ TEKRARLAMAK

Kır konuşmasında şunları söyledi: Birçok faaliyetlere imza attık bundan sonra da yapacağımız faaliyetlerde de başarılarımızı arttırarak devam edeceğiz. Artık farklı bir şeyler yapmak farklı şeyler konuşma zamanı gelmiştir. Herkesin söylediğini papağan gibi tekrarlamak yerine ve yahut bir yerde yapılanı bukalemun gibi uymak yerine kendi özelliklerimizi ortaya koymalıyız. Karadeniz insanı bunu başarabilecek güçtedir. İşkur ile bu tür faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2006 Yılından beri mezun sayımız 2 bin 670'e ulaştı. Şuanda yeni 25 gencimiz İş Kur'un verdiği destek ile birlikte daha iyi noktalara eğitim vermeye devam edecektir. Dünyada yetişmiş insan gücü her noktada ihtiyaç vardır ama bölgemizde ara eleman bulmakta zorlanan iş adamlarımız olduğu gibi işyerlerimiz de mevcuttur.

BEN KAYNAKÇILIK BİLİYORUM

Artık, 'ben her işi biliyorum her işi yaparım abi' demekten 'ben sadece kaynakçılık biliyorum' demek çoktan gelmiş ve geçmiştir. Gelirlerinizi daha fazla ve yüksek noktalara taşımanız için bir farkındalık yaratmanız lazım. Herkesin bildiği kaynağı değil bizim size öğrettiğimiz bilgileri uygulayın. İş beğenmemezlik yerine mevcut işi girerek kendi gelişiminizi sağlamanız gerekir. Kendiniz öz güven elde etmek istiyorsanız kendi gelişiminizi bir noktaya taşımak istiyorsanız bunu bir şekilde yapmanız gerekir. Zonguldak'ımızın rekabetçi gücü insan kaynağıdır. Bizi bölgesel insan gücümüzü ve yetişmiş iş gücümüzü ortaya koyarak ancak bir farkındalık yaratabiliriz.

FARKINDALIKLAR ORTAYA KOYMALIYIZ

Bugüne kadar maden ve metal ile iç içe olmuş insanımız bunu daha iyi noktalara taşıyabilmek için kendini geliştirmekte ve bölgesel, yerel kalkınmaya destek vermektedir. Tabi ki tarım, turizm ve sanayi kuruluşlarına çeşitlilik zorunluluğumuz var ise de madencilikte ve metalin gelişiminde farkındalıkları ortaya koymalıyız. Artık evinizin kenarında iş aramaktan vazgeçmek zorundayız ve işimiz nerede varsa onun ve hayallerimizin peşinde koşmak zorundayız. Ailelere de seslenmek istiyorum yalnızca çocuklarımızı korumacılıkla bir yerde tutamayız. Çocuklarımızı bizleri nasıl ailelerimiz bırakmış kendi ayaklarımız üzerinde durmuşsak bundan sonra da çocuklarımızı kendi öz güvenlerini arttırarak onların ayakta durmalarını sağlamak zorundayız. Devletimizin vermiş olduğu katkıyı anımsamamak gerekir. Bugün İşkur ile birlikte yaptığımız projede her gün 20 TL cep harçlığı vererek aylık 750 TL arasında maaş aldınız bununla kalmadınız genel sağlık sigortasından faydalandınız. Bugüne kadar bunların hepsini istediğimiz alamadığımız şeyleri devletimiz tarafından artık ayağımıza gelmektedir. Bu fırsatları kaçırmamak gerekir bu fırsatların peşine düşmek gerekir. Hiçbir zaman kendinizi bu dünyada bu yaşantıda ve bu çalışmaların içerisinde dışında tutmamak gerekir" dedi.

20 TL CEP HARÇLIĞI VERİLİYOR

Çalışma İl Müdürü Gönül Demirsu, Kurumumuz ile ERİŞGEM arasında düzenlenen ve 50 kursiyer ile başlayan kaynakçılık kursunu başarı ile tamamladık. Bugün 42 kursiyerimize sertifikaları verilmek üzere toplandık. Kaynakçılık kursumuz 4 Haziran 2012 tarihinde başladı 15 Kasım 2012 tarihinde sona erdi. Maliyeti kurumumuza 360 bin TL'dir. Kurs süresince kursiyerlere 20 TL harçlık ve genel sağlık sigortaları iş kurumumuz tarafından yapılmıştır. ERİŞGEM işbirliği ile 2008 tarihinden bu yana mezun edenlerin yüzde 83'ü sigortalı çalışmaktadır. Bu hem kurumumuz hem de ERİŞGEM için mutluluk vericidir. Gençlerimizin bileğine altın bilezik takıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hizmetlerimizin artarak devam etmesi konusunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğimizi söz veriyorum. İstihdamda nitelikli elemanları çoğaltarak daha rekabet edilebilir işletmelere koşmak hedefindeyiz" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları düzenlenen tören ile verildi.