Ebil ile İşkur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kursları tamamlayan 230 kursiyere belgeleri verildi. Kursiyerler kurslara katıldığı sürece günlük 20 TL'de harçlık aldı.

İş gücü piyasasının nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak ve işsizlerin daha nitelikli eğitim alabilmelerini sağlamak üzere Ebil Eğitim Yazılım ve Danışmanlık Şirketi ile Zonugldak Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen ve mesleği olmayan işsizlere meslek edindirme kursu olan 'İş gücü yetiştirme' kursunu bitiren 230 kursiyere sertifikaları verildi.
Erdemir Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törene Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç'ın yanı sıra Çalışma ve İş kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu ve davetliler katıldı. Ebil Eğitim Yazılım ve Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Likoğlu, düzenlenen işgücü yetiştirme kurslarında büro yönetimi ve sekreterlik 82, otoket 28, web tasarım 58 ve Muhasebe Finansman Bölümünü de 62 öğrencinin kursu tamamlamaya hak kazandığını söyledi. Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu'da, 2006 yılından buyana uygulanan eğitim ile gerek Ereğli'de gerekse Zonguldak'ta istihdam sorununa çözüm amacıyla projeler hayata geçirildiğini söyledi. Demirsu, "Bu kurslarımız süresince toplam 246 niteliksiz genç işsiz hiçbir ücret ödemeden çağın gerekliğine uygun olarak en son teknoloji uyumlu eğitim alma fırsatını yakalamış ayrıca bu kurslara katılımlarından ötürü İl Müdürlüğümüzce hem iş kazası ve genel sağlık sigortası yaptırılmış hem de 20 TL cep harçlığı verilmiştir. Bu kurslarımızdan şuan itibariyle 230 öğrencimiz mezun olmuş. Bu kursları tamamlayanlardan 95 arkadaşımız bulunmaktadır. Gönlümüz tüm mezunlarımızın aldıkları sertifikaları ile işe girmelerini arzulamaktır" dedi.

Daha sonra programın gerçekleşmesine emek verenlere teşekkür plaketi kursu tamamlayan kursiyerlere de sertifikaları protokol tarafından verildi.