Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 'bir meslek, bir kazanç sloganıyla işsiz gençler meslek sahibi yapılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zonguldak İl Tarım Müdürü Nemci Çelik, işsiz gençlere yönelik, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı Düzce El Sanatları Merkezi tarafından ahşap işlemeciliği, mermer işlemeciliği ve gümüş işlemeciliği(kuyumculuk) bölümlerinde kurs açılacağını belirtti. 100 erkek kursiyerin katılımı planlanan kurslara, Düzce ilinden kursiyerlerin yanı sıra Zonguldak gibi çevre illerden de isteyenlerin katılabileceğini belirten Çelik, Çalışma ve İş kurumu Düzce İl Müdürlüğü ile işbirliğinde gerçekleşecek kursların yatılı ve gündüzlü olarak iki ayrı grupta gerçekleşeceğini kaydetti. Kursa katılanlara günlük 20 TL'de para verileceğini belirten Çelik, Kurslarda devletin bakmakla yükümlü olmadığı 16 yaş üzeri gençlere her bir eğitim günü için 20 TL para yardımında bulunacaktır. Ayrıca sağlık sigortası pirimi ile iş kazası ve meslek hastalığı pirimi de ödenecektir. 06 Kasım 2012 tarihinde başlayacak olan eğitimler için öğrenci kayıtları başlamış olup kayıtlar 28 Eylül 2012 tarihine, kontenjan açığı olması halinde 02 Kasım 2012 tarihi mesai bitimine kadar devam edecektir dedi.
Çelik, kursiyer öğrencilerde aranacak şartları ise şöyle sıraladı:
Kursiyerlerde özellikle T.C vatandaşı olmak ve en az ilköğretim mezunu olmak şartı aranıyor. Evli  ve bir suçtan mahkum olmamak, erkek öğrenciler için öğretim süresince askerlikle ilişkisi olmamak gibi koşullar da aranıyor. Ayrıca yatılı öğrenim görecekler için en az  14, en çok 20 yaşında olmak, gündüzlü öğrenim görecekler için en az  14 yaşında olmak şartı olmak ve herhangi bir eğitim merkezinden ilişik kesme cezası almamış olma şartı da aranıyor.
Çelik, ilgilenenlerin Düzce El Sanatları Merkezi'nin web sayfası ve telefon numaralarından detaylı bilgi alabileceğini kaydetti.
İŞKUR desteklerinden yararlanmak için 16 yaşından gün almış olmak gerektiğini vurgulayan Çelik, kayıt için gerekli ve istenilen belgeleri ise şöyle anlattı:
 Web adresimizden, eğitim merkezimizden, il, ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri'nden temin edilebilecek olan öğrenci kayıt ve başvuru formu ile birlikte öğrenim, nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenim belgesi (diploma) veya Müdürlükçe onaylı sureti, son 6 ay içinde çekilmiş 4,5x 6 adet renkli vesikalık fotoğraf gerekmektedir.