Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Çimenoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Milletçe; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, “Türk Milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” diyerek, Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, vatan topraklarımızın her köşesine dalga dalga yayılmış, çaresizlik içindeki Milletimizin umutlarını yeniden canlandırarak, aydınlığa ulaşmamızın ilk adımı olmuştur.

19 Mayıs 1919’da  meşalesi yakılan Kurtuluş Savaşı ile birlikte Milletimiz; tarihten gelen onur ve asaletiyle, makus talihini tersine döndürmüş, ayı zamanda, esaret altında yaşayamayacağını, kutsal vatan topraklarımızın, içinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Böylesine büyük anlamlar taşıyan 19 Mayıs; “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir” diyen Ulu Önder Atatürk’ün gençlerimize verdiği değerin ve Cumhuriyetin onların omuzlarında yükseleceğine olan inancının da ifadesidir. Bizim de, gençlerimizin “Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa edeceklerine” olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, bu güne anlam katan gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum.”