Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, beraberinde eşi Dilek ve oğlu Barış Çimenoğlu, Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet Yaman ve DP Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri Erol Tunçkaya, İbrahim Şengün ve Sefa Çakır ile birlikte;  ilçede 10 yıldır geleneksel olarak kutlanan "Gençler Bayramı" kutlama alanında gezinti yaparak, gençlerin, vatandaşların ve esnafların Kurban Bayramı'nı kutladı. "Gençler Bayramı" kutlamalarının yoğunlaştığı Hükümet Caddesi'nde gezinti yapan Başkan Çimenoğlu,  gençler, vatandaşlar ve esnafların Kurban Bayramı'nı kutlayarak sohbet etti.
Gezinti sırasında, bayram kutlama alanını görüntüleyen yaygın ve yerel basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Çimenoğlu, bu alanda, gençler arasında güzel arkadaşlıkların kurulduğunu, gençlerin birbirleriyle tanışma, sohbet etme imkanı bulduklarını belirterek, "Yüzyıllardır kutlanan bu bayrama yanlış bir isim koyup, 'Kızlar Bayramı' demişler. Halbuki; bu bayramın adı yüzyıllardır 'Kızlar Bayramı' değil 'Gençler Bayramı'dır. Alaplı ve çevresindeki gençler burada toplanırlar, gezerler, tanışırlar, sohbetler ederler" dedi.
Bir gazetecinin, "burada tanışıp da evlendiğini bildiğiniz bir çift var mı?" şeklindeki sorusunu yanıtlayan Başkan Çimenoğlu, "Burada tanışıp evlenen çift var mı, açıkçası bunu bilmiyorum. Ama çiftler bir yerlerde tanışırlar, tanıştıkları o yer de evliliklerine vesile olur. Bu her bayramda, her yerde olabilecek bir şey. Ama buraya gençler evlenmek için gelmiyorlar. Bayramın son gününde bayramı kutlamak için, çarşıya inmek için, hoşça vakit geçirmek için, sohbet etmek, eğlenmek için buraya geliyorlar. Bence güzel de bir ortam oluşuyor burada. Sizin aracılığınızla, tüm Zonguldak'lı hemşerilerimizin, Milletimizin ve İslam Alemi'nin mübarek Kurban Bayramı'nı bir kez daha kutluyorum" dedi.