Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde önceden tamamlanan hizmet içi eğitim seminerlerinin sonrasında düzenlenen silvikültür konularında arazide uygulamalı hizmet içi eğitim tatbikatının çok yoğun bir katılımla Devrek İşletme Müdürlüğüne bağlı Tefen ve Sarıgöl İşletme Şefliklerinde düzenlendiği şöyle bildirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bölge Müdür Yardımcısı Orhan Şahin koordinatörlüğünde Silvikültür ve Ağaçlandırma Şube Müdürü ve çalışanları ile her bir işletme müdürlüğünün İşletme Müdür Yardımcıları , işletme şefleri ve ayrıca bu sene hizmet alımı ile alınan serbest orman mühendislerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

A. Sırrı Beşel '' Ormancılık da silvikültür ve planlama işleri olmazsa olmazlardır. Ormanlarımızı gezdikçe de bakım açısından çok işimiz olduğunu görüyoruz. Bu durumda da silvikültür konularına önem vermemiz gerektiğini anlıyoruz. Amacımız bakım açısından çok işimiz olan alanlarımızda yapacağımız silvikültürel müdahaleleri burada yaptığımız tatbikatlarla belirlemek ve bilgilerimizi pekiştirmektir. Özellikle de mesleğe yeni başlayan meslektaşlarımıza yol gösterici olacaktır. Yapılacak silvikültürel bakım uygulamalar ile geleceğimizin ormanlarının sağlıklı ve kaliteli büyümesini sağlamış oluruz. Buda ormanlarımızın devamlılığı ve odun ham madde ihtiyacının devamlı olarak sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir. Silvikültürel özelliklerini bilmek ve doğru uygulamak, ormanlarımızın ve dolayısıyla ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Bütün orman mühendislerinin meslekleri gereği bu sorumluluğu omuzlarında hissetmektedir.'' dedi.

Düzenlenen eğitim tatbikatında doğal Gençleştirme bölmelerinde arazi hazırlığı, fidan sayımı, gençlik bakımı tedbirlerinden seyreltme, sıklık bakımı ilk aralama bakımı, budama, teras yapımı, fidan dikimi, dikenli tel çekimi, İş sağlığı ve iş güvenliği tedbirleri konuları işlendi.