Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, Toplum Destekli Polis Birim Amirliği'nce Polis Haftası etkinlikleri kapsamında ilçedeki iki okulun katılımı Gençliğin objektifinden polis konulu fotoğraf yarışması düzenlediklerini söyledi. Bu anlamda Alaplı Anadolu Lisesi Fotoğraf ve Resim Kulübü rehber öğretmeni Çiğdem Küçükkaya ve öğrencilerin kendilerini ziyaret ederek fotoğraf çektiğini belirten Baş, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birim Amirliğince olarak Polis Haftası etkinlikleri kapsamında 'Gençliğin objektifinden polis' konulu bir fotoğraf yarışması düzenledik. Bu yarışmaya lise ve üniversite düzeyinde iki fotoğraf kulübümüz katılım sağladılar. Biz kendilerine çalışmalarında destek oluyoruz. Öğrencilerimiz bizzat emniyet müdürlüğümüze geliyorlar, çalışmalarımız ile ilgili bilgiler alıyorlar hem de kendi objektifleri ile polisleri görüntülüyorlar. İnşallah 10 Nisan Polis Haftasında bu fotoğrafları sergileyeceğiz, dereceye giren öğrencilere de ödüller vereceğiz. Bu fotoğrafları ayrıca internet sayfamızdan da yayınlayacağız dedi.
Anadolu Lisesi Fotoğraf ve Resim Kulübü rehber öğretmeni Çiğdem Küçükkaya da, Öğrencilerimiz ilk defa böyle bir yarışmaya ve hatta profesyonel anlamda bir yarışmaya katılıyorlar. Ben bu konuda bizlere güvendiği için Alaplı İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş'a çok teşekkür ediyoruz. Bizde çok arzu ediyoruz, 10 Nisan Polis Haftası'nda polisi öğrencilerimizin halkın gözündeki imajlarını onlara kendi objektifimizden sunmak istiyoruz. Bu anlamda siz basın mensuplarına ve emniyet müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz diye konuştu.
Anadolu Lisesi Fotoğraf ve Resim Kulübü Havva Aygün ise, Bu çalışmayı 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla yapıyoruz. Polisimizin hayatımızdaki önemini vurgulamayı amaçladık. Şu zamana kadar bu durumdaysak ve korunuyorsak bunu polisimize borçluyuz. Polisin olmadığı bir yerde huzurlu ve mutlu bir hayat düşünemiyorum.
Polislerimiz bence askerlerimizle aynı seviyede,  askerler ve polisler hayatımızda olmasaydı, ülkemizde huzur asla olmazdı dedi.