Gençlere, cami merkezli bir hayat tarzı kazandıracak çalışmalar yapılması, birlik ve beraberlik mekânı olan camilerde gençlerin ibadetlere katılımını teşvik etmek amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen Cami-Gençlik Buluşmaları kapsamında Kdz Ereğli Müftülüğü koordinasyonuyla; Kızılca köyü Cami İmam Hatibi İsmet Bölükbaşı, Ketenciler Köyü Cami İmam Hatibi Ömer Ak, Danışmentli Köyü Cami İmam Hatibi İsmail Korkmaz ve Alaplı’ya bağlı Hallı Köyü Cami İmam Hatibi Sezgin Kezgin önderliğinde ‘’Kur’an ve Sünnet Işığında Gençlik Buluşmaları’’ gerçekleştirildiği bildirildi.



Ketenciler, Kızılca, Danışmentli ve Alaplı’ya bağlı Hallı köylerinin gençleri, cami imam hatipleri önderliğinde haftalık yapmış oldukları çay sohbetlerinin ardından aylık olarak köylerindeki camilerde bir araya geliyor.


2018 Ocak ayında dördüncü, “Kuran ve Sünnet ışığında Gençlik Buluşmaları”nın adresi Ketenciler Merkez Camisi idi. Etkinlikte bir araya gelen yüz ellinin üzerinde genç, Kuran Tilaveti Tesbihat ve Kdz Ereğli Müftülüğü Uzman Vaiz Mehmet Ergün’ün vaazını dinledi. Etkinlik yapılan dua ve ikramların ardından sona erdi.



"AYRI BİR GENÇLİK KATIYOR"

Kızılca köyü Cami İmam hatibi İsmet Bölükbaşı, Müftülüğün izniyle gerçekleşen programlar kapsamında yoğun katılımın gerçekleştiğini belirterek; “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Cami-Gençlik buluşmaları yurt genelinde büyük bir katılımla devam ediyor. Gençlere bizim dini, milli ve manevi değerlerimizin aktarımı için en güzel yer, hiç şüphesiz camilerdir. Amacımız gençlerimizin cami ile cemaatle ibadetle mabetle buluşmasıdır. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda caminin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Bu çağda, 15-30 yaş arasındaki gençlerimizin mabetlere gelmesi, burada kendisini bulması elbette bu mabede, bu millete, ülkeye mensubiyet açısından katkılar sağlıyor. Biz bunu önemsiyoruz. O bakımdan gençlerle beraber olmak bize ayrıca bir gençlik katıyor. Onların duygusu, coşkusu, heyecanı, saf ve temiz simaları elhamdülillah gönül dünyamıza güzellikler katıyor. Gençliğini ihmal eden geleceğini imha eder. Gençlerimizin geleceğini ve geleceğin gençlerini Kur’an ve Sünnet ışığında yetiştirmek bu günün gençleri  ve imam hatipleri olarak vazifemizdir” dedi.