Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey Türk Gençliği” hitabesiyle, Türk Gençliğine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşatılacağı yeminlerinin edileceği bu gün  ile ilgili yapılan açıklamalarda. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusu öne çıktı.

 

 

ZONGULDAK VALİSİ ALİ KABAN

 

19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan zorlu bir mücadelenin ve Ulusumuzu aydınlık yarınlara kavuşturan, Cumhuriyete ulaştıran bir sürecin, bağımsızlık hareketinin ilk adımıdır.

Türk Ulusuna olan inancını ve güvenini hiçbir dönemde kaybetmeyen, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsız ve özgür yaşama tutkusunu çok iyi bilen Büyük Önder ATATÜRK yurdumuzun kurtarılmasının ancak ulusal birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla, başarılabileceğini öngörüyordu.

"Türk Milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır." diyerek Türk ulusunu arkasına alan ATATÜRK, milli mücadeleyi başlatmış ve tüm zorlu koşullara rağmen, büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla bu zorlu savaştan başarıyla çıkarak Türk milletinin zorda kaldığında neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Kurtuluş Savaşı, bağımsızlık ve özgürlüğüne değer vererek sahip çıkanların, vatan ve bayrak sevgisini her şeyden üstün tutanların, esarete karşı duranların, yazdığı bir destandır.

Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyetimizin ilanının ve Büyük Türk Devletinin çağdaş dünyada yerini almasını sağlayan onurlu bir mücadelenin adıdır.

Büyük Önder ATATÜRK," Ey yükselen nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz." ifadesiyle, yine Ulusumuzun birlik ve beraberlik içerisinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan ve "en büyük eserimdir" dediği Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet ederek onlara duyduğu güveni ve verdiği önemi göstermiştir.

 

Büyük ATATÜRK başta olmak üzere ulusumuzun yetiştirdiği tüm kahramanlarımız vatanı için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen şehitlerimiz ve gazilerimiz, bizlere gurur duyduğumuz bir tarih ve büyük bir devlet bırakmışlardır.

Tarihimize ve devletimize sahip çıkmak, geleceğimizin güvencesi gençlerimizi de aynı bilinçle yetiştirmek hepimizin ortak sorumluluğudur.

Türk gençliği de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra ATA'sının emanetine sahip çıkacak, onun gösterdiği hedefleri gerçekleştirmek için üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirecektir.

Gönülleri vatan ve bayrak sevgisi ile dolu, birlik ve beraberlik, anlayışı içinde birbirine saygı ile yaklaşan, en iyi düzeyde eğitim almış, üretken, aklı ve bilimi yol gösterici kabul etmiş, tarihini, kültürünü özümsemiş, ülkesini ve ulusunu seven, sorunlara duyarlı gençlerimiz Türkiye Cumhuriyetini aydınlık geleceğe en iyi şekilde taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının bir göstergesi olan ATATÜRK'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta ATATÜRK olmak üzere Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.



AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ FARUK ÇATUROĞLU:

19 Mayıs 1919 tarihi Samsun’da canlanan milli mücadelemizin ve bağımsızlık savaşımızın ilk adımıdır. Bağımsızlığını koruma konusundaki azim ve kararlılığı sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelen, her yaştan vatandaşıyla bir kahramanlık destanı yazan milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için aynı şuurla mücadelesini sürdürmektedir.

Aziz Şehitlerimizin canları pahasına savundukları bu cennet vatan üzerine kurulan Türkiye’nin istikbali; milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla medeniyet yürüyüşümüzü çok daha ileri mesafelere taşıyacaklardır. Gençlerimize düşen en önemli görev; devraldıkları mirası daha da zenginleştirmek için özveriyle çalışmak, kendilerinden sonra gelen nesillere bugün olduğundan çok daha parlak, kalkınmış, gelişmiş ve müreffeh bir ülke bırakmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı  kutluyorum.



AK PARTİ ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR:

Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili yayınladığı kutlama mesajında;

“19 Mayıs 1919, Samsun’ da Gazi Mustafa Kemal önderliğinde düşman işgaline karşı çıkan milletimizin istiklal ruhunu ortaya koyduğu tarihtir. 19 Mayıs hiçbir zaman esaret altına girmeyen, Çanakkale’ de geçilemeyen, Birinci Dünya Savaşı’ nda pes etmeyen milletimizin direnişinin, yeniden dirilişinin başladığı gündür. 

98 yıl önce bugün yoksulluk ve sefalet içindeki milletimiz, bağımsızlığı için, başta gençler olmak üzere şehadet mertebesine erişmek, düşmanı bozguna uğratmak için cepheye koşmuş, gelecek nesillere bu aziz vatanı hediye ederek, barış, huzur ve güven içinde yaşadığımız bugünkü Türkiye’nin temelini atmışlardır. Onun içindir ki 19 Mayıs her yıl Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, gençlerimizin, dostluğu, dayanışmayı, sevgiyi ve kardeşliği pekiştiren 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları başta olmak üzere bugüne kadar vatanı için hayatlarını veren tüm şehitlerimize Allah’ tan Rahmet diliyor, gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.



KDZ. EREĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN UYSAL:

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Uysal’ın mesajı şöyle;

“19 Mayıs 1919 tarihi,  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde Türk milletinin bağımsızlığını kazanmasında ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda şaha kalkışının başlangıcı, kararlılık, azim ve mücadele demektir.

19 Mayıs 1919’da tarihinde bir kahramanlık destanına dönüşen milli mücadele ruhu ile bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz derin bağlılık, bizleri daha müreffeh bir geleceğe taşıyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”



CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÜNAL DEMİRTAŞ:

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş; "Atatürk'e dil uzatanlara en güzel yanıtı Türk Gençliği verecektir!"

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Ünal Demirtaş, kutlama mesajı yayınladı. CHP'li Demirtaş mesajında, son dönemde Atatürk'e ve Cumhuriyet'in kurucu kadrolarına yönelik saldırıların arttığına dikkat çekerek "Ülkeyi yönetenlerin bu saldırılara gereken tepkiyi vermemeleri düşündürücüdür." dedi.

 CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919 tarihinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi işgalden kurtarmak için Samsun'a attığı ilk adım, Türk ulusunun kaderini değiştirmiş, tarih sayfalarına altın harflerle yazılmış bir Kurtuluş Savaşını başlatmıştır.

Büyük Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tarihe gömülmek istenen bir ulusun küllerinden yeniden doğuşu, özgür ve aydınlık  yarınlara yürüyüşüdür…

19 Mayıs 1919'da Samsun’da yakılan meşale, Türk ulusunu çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarma hedefinde yolumuzu aydınlatmaktadır.

Kurtuluş mücadelesinin başlatıldığı 19 Mayıs gününün, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi de, Atatürk’ün, Cumhuriyeti emanet ettiği gençlere duyduğu güvenin en önemli göstergesidir.

19 Mayıs tarihini önemsizleştirmeye ve sıradanlaştırmaya çalışanlar bu ruhu kavrayamamıştır.

Bugünlerde, Büyük Önder Atatürk’e ve Cumhuriyetin kurucu kadrolarına yönelik saldırıların artması, ülkeyi yönetenlerin de buna sessiz kalması hepimizi derinden etkilemektedir. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğini, askeri ve siyasi dehasını, devrimci ruhunu anlayamayanların çirkin, yakışıksız ve skandal sözlerine yanıtı, yine Atatürk ilkelerine sahip Türk gençliği verecektir.

Mustafa Kemal Atatürk’e, annesi Zübeyde Hanım’a, manevi kızlarına ve yol arkadaşlarına dil uzatanlar en sert cevabı Atatürk sevgisiyle büyütülen Türk gençliğinden alacaktır.

Cumhuriyet'in emanet edildiği milyonlarca gencimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızı sonsuza kadar koruyacağına olan inancımla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."



CHP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ŞERAFETTİN TURPCU:

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Turpcu mesajında şu ifadelere yer verdi:

“19 MAYIS 1919’DA ATATÜRK, İŞGALE UĞRAMIŞ, YOK EDİLMEK İSTENEN BİR MİLLETİN BAĞIMSIZLIK MEŞALESİNİ YAKTI”

“19 Mayıs 1919, Ulusal Kurtuluş mücadelemizin başladığı, emperyalistlere karşı başkaldırının ilk adımlarının atıldığı ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basmasıyla birlikte bağımsızlık ve özgürlük ateşinin yakıldığı tarihtir. Bu nedenle, 19 Mayıs 1919, milli hafızamız için çok önemli bir tarihtir.”

“MİLLİ BAYRAMLARIMIZ HALKTAN KOPARILMAYA ÇALIŞILIYOR”

“Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını verip de kurduğu ülkede, içinde Atatürk geçen ve Atatürk'ün armağan ettiği her şeyi silip atmaya çalışıyorlar. Milli bayramlarımız çeşitli bahanelerle engellenmeye, halktan koparılmaya çalışılıyor. 29 Ekim'i, 23 Nisan'ı, 30 Ağustos'u Kurtuluş Savaşımızın Lideri ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmadan geçiştirenler, Atatürk'ün Samsun'a çıktığı tarih olan 19 Mayıs içinse çeşitli bahanelerle engelleme çabası içindeler.  ‘Atatürk’ü anma’ kavramından mı bu kadar rahatsızlık duyuyorlar? Ancak, her ne yaparlarsa yapsınlar bütün engelleme çabalarına rağmen,  halkımızı kendi milli bayramından koparamayacak, ülkemizi kendi geçmişine yabancılaştıramayacaklar.”

“ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ CESARET VE İLHAM ALINMASI GEREKEN ÇOK KIYMETLİ BİR MİRASTIR”

“Ülkemizi daha ileri seviyelere götürecek, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine ve O`nun eserlerine sahip çıkacak olan gençlerimizdir. Gençlerimizin, kendilerine bırakılan bu değerli mirası en iyi şekilde koruyacak ve ileri taşıyacaktır

Bu anlamda, `Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi` her gün okunup cesaret ve ilham alınması gereken, özellikle son 15 senede anlamı daha da derinleşen çok kıymetli bir mirastır. Yıllar öncesinden adeta bu günleri anlatmış olan ve gençlerimiz için başucu eseri olması gereken bu hitabe, nelerle karşı karşıya kalınabileceğini ve bu koşullarda nasıl davranılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla anlatacak kadar ileri görüşlülükle yazılmıştır.”

“BÜYÜK ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü VE KURTULUŞ SAVAŞIMIZIN TÜM KAHRAMANLARINI SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM”

“Türk Gençliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki yıllarda da kendisine armağan olan bayramı coşkuyla kutlayacak ve Atatürk'ün kendilerinden beklentilerinin doğrultusunda hareket etmeye devam edecektir.

Bu düşüncelerle, 19 Mayıs `Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı` kutluyor, bağımsızlık ateşini yakan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, yol arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum.”


EĞİTİM SEN ZONGULDAK ŞUBE BAŞKANI ORHAN YILMAZ:

 

Özlem ve minnetle andığımız Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkışının 98. Yılını kutluyoruz. Bugün, ATATÜRK adına ve O’nun yarattığı değerlere gerici yobaz çetelerin pervasız saldırılarına rağmen, etrafında kenetlenen halkımız umutlarını gelecek için taşımaya devam etmektedir. Çünkü ATATÜRK adı emperyalizme karşı mücadelenin, Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olan 19 Mayıs ile doğmuştur.

Bugün 19 Mayıs, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanıyor olsa da gençlerimiz evde, okulda, üniversitede, iş yerlerinde her türlü baskıcı uygulamalarla karşı karşıya kalmakta, iktidarın milliyetçi-şoven politikalarıyla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Eğitimde yaşanan ticarileşme ve özelleştirme politikaları nedeniyle milyonlarca çocuk ve gencimiz hızla eğitim sisteminin dışına doğru itilirken, her yıl yüz binlerce gencimiz çalışma yaşamında işsizlik, güvencesizlik, taşeron çalışma gibi ağır sömürü koşullarıyla karşı karşıya bırakılmakta, iş cinayetlerine kurban gitmektedir.

Hem eğitimli hem de eğitimsiz gençlik kitleleri içinde işsizlik oranı hızla artmakta, geçim şartları zorlaşmakta ve gençlerimiz gençliklerini yaşamaktan çok uzak, çarpık düzenin esiri olarak yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. Ülke gençliği, yanlış politikalar sonucunda işsizlik ve güvencesizlik batağına mahkûm edilmiştir.

Gençliğin sorunlarını önemsemeyen, tutarlı ve planlı bir gençlik politikası geliştirmeyenler her  yıl dönümünde yaptıkları gibi hamasi nutuklarla günün içini boşaltmaktadır. Çünkü sorunlar karşısında çözümleri olmayanların yaptıkları tek şey gençliğin sorunlarını görmezden gelmek olmuştur.

Gençliğin geleceğe bakışında ortaya çıkan sorunlar, onların geleceğini karartmakta, gençliğin enerjisini, yaratıcılığını her fırsatta sömürmekte ve onları mevcut sistemin temel parçası haline getirmeye çalışmaktadır. Irkçılık, milliyetçilik ve inanç istismarcılığını ilke edinmiş siyasal hareketlerin özellikle meslek liselerinde gençleri nasıl kuşattığı ve şiddet sarmalının içine çektiği çok iyi bilinmektedir.

Gençlik, ilkokuldan başlayarak gerici bir temelde örgütlenmeye çalışılarak, dünyayı gerçekte olduğu gibi değil, onlara gösterilmek istendiği gibi görmelerini sağlayan bir eğitim sistemi ile yoğurulmaktadır. Bu durum, gençliğin eğitimsiz bırakıldığı, daha çocuk yaşta eğitimden dışlandığı, üniversite kapılarının yoksul-emekçi çocuklarına kapatıldığı gerçeğinin somut bir sonucudur.

Irkçı-şoven düşüncelerle ve dini istismar uygulamaları ile kuşatılmış, yoğun bir popüler kültür saldırısı altında yaşayan geniş gençlik yığınları, geleceksizliğin ve bilinemezciliğin baskısı altında yoğun bir karamsarlığa itilmekte, gelecekten beklentisi olmayan, sadece içinde yaşadığı anı önemseyen bireyler haline getirilmeye çalışılmaktadır.

Türkiye’de farklı kimlik ve inançlara sahip olan gençlik kesimleri, kendi geleceğine güvenle bakabileceği, insanlığın demokratik, eşitlikçi ve evrensel değerlerini özümseyeceği, savaşların olmadığı, halkların özgürlük ve barış duygularıyla bir arada yaşayacağı demokratik bir Türkiye mücadelesinin en önemli dinamiklerinin başında gelmektedir.

Bugün gençliği saran ve giderek ağırlaşan sorunlara karşın, emek sömürüsüne, emperyalizme, her türlü ırkçı kışkırtmaya ve şiddete karşı tutum alan, duruş sergileyen tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

 

GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI YÖNETİM KURULU:

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, yönetim kurulu adına bir mesaj yayınlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Demirci’nin mesajı şöyle;

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 136. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk'ün, şanlı kurtuluş mücadelemizin ateşini yaktığı ve özgürlük bayrağımızı Anadolu'da dalgalandırdığı tarihtir.

19 Mayıs 1919 tarihi ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır.

Elinde ulusuna olan güveninden başka hiçbir şey olmayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm vatana yayılarak tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır.

Türk gençliğine olan güvenini ve inancını “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle ifade eden Atatürk,  ulusumuzun varolma, bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ateşlendiği 19 Mayıs tarihini bayram olarak gençlere armağan etmiştir.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz”.

KDZ. EREĞLİ EĞİTİM İŞ TEMSİLCİLİĞİ:

 

Bugün, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak, bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının yıldönümü. Tam 98 yıl önce bugün, bir millet, Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları öncülüğünde kendi kaderine el koydu, var olma mücadelesini başlattı.

Bağımsızlığın, saltanata, hilafete, emperyalizme karşı mücadelenin sembolü olan bugün, içimizi kaplayan kıvanca maalesef bir burukluk da karışıyor. Bayramların bayramı gibi kutlanması gereken bugün, -tıpkı Cumhuriyet tarihimizin diğer önemli günleri gibi- unutturulmaya çalışılıyor, kutlamalar yasaklanıyor.

 

MÜNFERİT DEĞİL SİYASAL SALDIRI

 

Herkes bilmelidir ki; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na karşı bu tutum, münferit değildir. AKP iktidarı boyunca kademeli olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dini piyesler, Osmanlı şiirlerinin okutulması; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda devlet törenlerinin bile değiştirilip, silikleştirilmesine şahit olduk.

Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının, emperyalistlerin oyuncağı, işgaliyesi haline gelmiş ve çağın gerisinde kalmış bir imparatorluktan; bağımsız, çağdaş bir ülke yaratmasını hâlâ hazmedemeyenlerin olduğu açıktır.

 

GENÇLİĞİMİZ VE GELECEĞİMİZ TEHDİT ALTINDA

 

Atatürk’ün bugünü ithaf ettiği, geleceğimiz olan gençlerimiz de bu saldırılardan maalesef ki payını almaktadır.

Sınava endeksli gerici eğitim programları ile ulusal belleği yok edilmiş, sorgulamayan, düşünmeyen, itaat eden bir gençlik yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Eğitimin ticarileştirilmesi ve giderek daha fazla oranda paralı hale getirilmesi de milyonlarca gencimizin eğitim sisteminin dışına itilmesine neden olmuştur. Eğitim hakkından yararlanamayan yüz binlerce gencimiz, çalışma yaşamında da güvencesizlik ve ağır emek sömürüsü ile karşı karşıya bırakılmıştır.

Üniversitelerin özerk yapıları baskı altına alınmaya çalışılmakta, iktidara yakın yandaş kadrolar, kararlı adımlarla gelen gençliğin önüne set çekmektedir. Gençliğin ve ülkenin geleceği karartılmaya çalışılmaktadır.

 

BUGÜN BİR DOĞUM GÜNÜDÜR!

 

Ama umut da var. Çünkü bu göz gözü görmez siste bile gideceğimiz yolu ezbere biliyoruz; Mustafa Kemal Atatürk’ün ve yol arkadaşlarının yolu.

Unutmayalım; Atatürk, geleceğimizi gençlerimize; gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye’yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir.

Bu sahipleniş, kuşkusuz ki Cumhuriyet’in önemli dönemeçleri olan yıldönümlerini ve o yıldönümlerinin taşıdığı anlamı her fırsatta dile getirmeyi de içermektedir.

Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin başlangıcı olan 19 Mayıs'ı, doğum günü kabul etmiştir.

 

CUMHURİYET’İN KARŞISINDAKİ “GÜVENLİK SORUNU”

 

Bizim; bağımsızlık mücadelemizin, çağdaşlık mücadelemizin, Türkiye olma mücadelemizin doğum günü nü kutlamamızı kimse yasaklayamaz!  Bu yasağa kılıf olarak karşımıza çıkarılan “güvenlik sorunu” ise bizzat bu yasakları getirmeye çalışanlar tarafından Cumhuriyet’imize yaşatılan güvenlik sorunudur. Bu “sorunu” çözmek için ise tarihini asla unutmayacak, aydınlık değerlere her daim sahip çıkacak bir millet olduğu bilinmelidir.

 

Eğitim-İş olarak şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da Atatürk’e, devrim ve ilkelerine, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne, onun değerlerine ve kazanımlarına her baskıya rağmen sahip çıkacağız.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, NASIL DÖNEMİN PADİŞAHININ FERMANINA RAĞMEN 19 MAYIS’TA SAMSUN’A ÇIKTIYSA; BİZ DE BUGÜN HER TÜRLÜ YASAK ve ENGELE RAĞMEN ALANLARA ÇIKACAK VE BAĞIMSIZLIĞIMIZIN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAYACAĞIZ!



DSP ZONGULDAK İL BAŞKANI SERCAN GÜNARSLAN:                

  Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün 19 Mayıs 1919’da Samsuna çıkmasıyla başlattığı Milli Mücadelenin üzerinden 96 yıl geçti ama hala bizim içimizde o Milli Mücadele ve bağımsızlık ruhu coşkuyla canlılığını korumaktadır. Çünkü Atatürk, Kurduğu devleti ve başlattığı devrimi Gençlere armağan etmiştir.                  

               1930’lu yıllarda bazı iddialı liderler ortaya çıkmıştır, Stalin, Hitler, Mussolini gibi. Bütün bu liderlerin adı ve eserleri ortadan kalkmıştır ama Mustafa Kemal ATATÜRK’ün eserleri, değerleri her geçen gün daha da iyi anlaşılarak canlılığını sürdürüyor. Bunun en büyük nedeni ise dünya tarihinde görülmemiş bir biçimde devleti ve rejimi Gençlere emanet etmiş olmasıdır. Gençlere verdiği önemi ve güveni “Gençler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır”, “Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak olan sizlersiniz.” gibi sözleriyle göstermiştir.

                Atatürk’ün, devleti ve rejimi emanet ettiği gençlere sunulması gereken en büyük olanak eğitimdir. Ülkemizde eğitim atılımları daha kurtuluş savaşı sürerken başlatılmıştır ve Cumhuriyetle birlikte büyük bir ivme kazanmıştır. 

                 Milli Mücadelenin 98. Yılında, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını Türk Gençliğinin geleceğinin aydınlık olması temennisi ile kutlarım.


ÇAYCUMA TSO BAŞKANI RIFAT SARSIK:

 

19 Mayıs; laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımı ve Türk ulusunun bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği, kurtuluş ateşinin yakıldığı, bağımsızlığa, aydınlığa ve geleceğe olan inancın adıdır.

 

Büyük Önder Atatürk'ün “Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diye seslendiği gençler milletimizin ve Türkiye'mizin umududur. Gençler yalnızca kendimizle değil, dünya ile yarışmak zorunda olduğumuzun bilinciyle Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacaktır. Bu yolda, parolamız vatan ve millet sevgisi, rehberimiz de Atatürk ilkeleri ve demokrasidir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle “Millet” olarak Kurtuluş mücadelemizin meşalesi olan bu özel günün 98. Yıldönümünde, herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Büyük Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.


 
BAYRAM PROGRAMI

19 Mayıs  Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Kdz. Ereğli’de  aşağıdaki program çerçevesinde şöyle kutlanacak.

 

19 Mayıs 2017 Cuma günü Çelenk Sunma Töreni

 

10.20: Öğrenci, Sporcu, Protokol ve Derneklerin yerini alması

10.30: Çelenk Sunma Töreni

10.35: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

10.40: Günün Anlam ve Önemi ile ilgili konuşmalar

10.50: Atatürk konulu şiir okunması

10.55: Atatürk konulu kompozisyon okunması

11.00: Halk oyunları gösterisi

11.10: Ödül töreni

11.20: Taekwondo gösterisi

12.00: Kuran ve Mevlit okutulması İmam Hatıl Lisesi Hacı Fezvi ve Hacı Sevim Özdemir Cami

14.00: Ebru sanatı, mangala oyunu, satranç tanıtımı İş Bankası önü

14.00: Paravolley Müsabakaları AKM Karşısı Deniz Üzeri

10.00: Eskrim Çilek Kupası Müsabakaları Ereğli Spor Salonu

10.00: Gençlik Kupası Yelken Yarışları Yelken ve Su Sporları Tesisi