CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, Ereğli’de bulunan 31 Mahallenin gençlik temsilcileriyle sabah kahvaltısında buluştu.

Musa Restorantta gerçekleşen kahvaltının açılış konuşmasını CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Sertan Kuzu yaptı. Kuzu, ‘Sizler Atatürkçü, Milliyetçi, Ereğli sevdalısı olarak Ereğli’yi aydınlık yarınlara hep beraber taşıyacağız. Sizlere katkı sağladığınız için ve bundan sonrada Martın sonu bahar demek için bizlerle birlikte çalışacağınız için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Kuzu’nun ardından konuşan CHP Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras’ta,  Ereğli gençliğine güvendiğini belirterek, aydınlık bir gelecek ve Ereğli için gençlerin Halil Posbıyık’a destek vereceklerine inandığını söyledi.



94 yılında Belediye Başkanı olduktan sonra Halil Posbıyık’ın Ereğli’de yeni yaşam alanları oluşturduğunu ifade eden Aras, “Sizler gibi genç kardeşleri aramızda görmek çok güzel. Cumhuriyetin, Atatürk ilkelerinin Türkiye’nin aydınlık yüzleri sizlersiniz. Sizlerin Atatürk ilkelerine, Cumhuriyete sahip çıkabildiğiniz kadar bu ülke yaşayacaktır. 1923’te kurulan Cumhuriyetle birlikte sanayi hamleleri yapılmış ülkede. İşletmeler kurulmuş, bunlardan en önemlilerinden bir tanesi de Erdemir’dir. Erdemir’le birlikte Ereğli’de bir kent kültürü, ortak bir kültür paylaşımı yaşanmış, muhtemelen içinizde gurbete gelen Anadolu’dan bir çok yerinden gelen arkadaşlarımız var. Şu yaşanmışları zaman içinde gördük ki bu ağır sanayi hamlelerini işletmeleri kuran o günkü düşünce aydınlık fikirler o kente ait spor, sanat, kültür gibi alanları da geliştirmişler.Benim gençlik yıllarımda bunların çok farkında değildim ama şunları yaşamıştım. Ereğli özellikle Erdemir’e, Armutçuk ve TTK’ya bağlı kolaycı bir yaşamı seçti. Belki  zaman içinde Erdemir’i yönetenler de çok vizyonel olamadı. 1965-70’lerde yapılanlarla devam etti. 1994’te Halil Posbıyık Belediye Başkanı oldu arkadaşlar. Yaşım itibariyle benim çok iyi analiz ettiğim, içinde bulunduğum bir dönemdi. O süreçte şöyle bir şey oldu, sizlerinde kulağınıza gelmiştir.Sahil yapıldı dendi.O günkü bakış açısıyla evet doğru sahil yapıldı, çok basit gibi gelebilirdi ama az önce anlattığım o kent kültürünün oluşmasında etkili olan yapı var ya Cumhuriyetle birlikte kurulan kente ait yaşam alanları oluşturmak. O maalesef Erdemir’in kolaycılığıyla şehre adapte edilememişti. Halil Posbıyık’la Ereğli Erdemir’den soyutlandı, sosyal yaşam tamamen çarşıya ve şehre ait olmaya başladı. Daha önce sinema, spor Erdemir’in imkanlarından faydalanırdık, sanatta ve kültürde sadece Erdemir’in imkanlarından faydalanırdık. Şehrin bir cafesi ve restoranı yoktu. Demek ki şehri yönetmek için vizyoner olmak gerekiyormuş. İşte maalesef  dediğim gibi vizyoner olmak gerekiyor,bilgi sahibi olmak gerekiyor, şehri, kenti rant kapısı olarak değil, halkla bütünleşerek, bölüşerek yönetmek gerekiyor. Bu yol da da Ereğli’nin önünü çok çok açmış vizyoner ve bundan sonraki sizler gibi gençlere çok daha iyi yaşam alanı sunacak olan ve  çok büyük olan işsizliğinizi de önleyecek projeleriyle tekrar Halil Posbıyık’la yola çıktık. Siz gençlerin destekleriyle inşallah 31 Mart’ta Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı olarak 1 Nisan’da Ereğli’nin Belediye Başkanı olacaktır. Genç kardeşlerim 31 Mart çok önemli bir fırsat.Hepimiz  için,Ereğli’miz için, ülkemiz için çok büyük fırsat. Ben inanıyorum ki bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceksiniz” şeklinde konuştu.



CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’
ta gençlerle buluşma kahvaltısında yaptığı konuşmada, “bana güç verdiniz, moral verdiniz. Yürüdüğümüz bu yolda bize destek veren arkadaşlarımıza, Belediye Meclis üyelerimizle birlikte gece-gündüz durmadan çalışıyoruz. Hedefimiz var, hedeflerimize ulaşmak için gayret ediyoruz. Bugün bu amaçla sizlerle buluşmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Ereğli’de 20 yıl Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Posbıyık, zor zanaat olan Belediye Başkanlığının uzmanlık alanı olduğunu söyledi.

Posbıyık, Ereğli’nin son 5 yıldır kan kaybettiğine ve geriye gittiğine dikkat çekerek, “Ereğli’de ekonomik bozukluk var ama bir de moral ve motivasyon bozukluğu var. Karabulutları kaldıracağız inşallah. Eskiden sosyal, sanatsal olaylarımız vardı, gençlerimiz bu olayların içerisindeydi. Şimdi gençlerimiz maalesef aktif olamıyor. Hatta birçok gencimiz sportif,kültürel yönden ağırlıkları olmadığı için Ereğli’de maalesef kötü arkadaşla kötü yönlere gidiyor, kötü işler yapıyor. Bu gençlerin kabahati değil! Bu yöneticilerin siyasetçilerin, yöneticilerin kabahatidir. Eğer onlar bu ortamı yaratmıyorsa, gençlerin yapacakları bir şey yok, maalesef kötü yola gidecekler yani. Dolayısıyla gençlerin spora, müziğe, tiyatroya, resime, sanatsal olgulara yönlendirmek lazım. Bir kentin en önemli görevlerinden biri budur. Belediyecilik sadece yol, su, kanalizasyon yapmak değildir. Kenti ve  kentsel yaşamı biçimlendirmektir” dedi.

Festivallerin sadece şarkı söylemek, eğlenmek olmadığına işaret eden Halil Posbıyık, kentin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda gelişmesi için festivallerin önemli olduğunu ifade etti.

Posbıyık, Belediye Başkanı olması halinde Ereğli’de çeşitli festivallerle hem istihdamın, hem de gençliğin önünü açacaklarının sözünü verdi.

CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, kahvaltıya katılan gençlerle yeniden bir araya geleceğinin mesajlarını vererek onlarla toplu bir fotoğraf çektirdi.