CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanlığından gönderilen yazılı açıklamada, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın  CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü Gençlik Kolu yöneticilerini ağırladığı bildirildi.

Gençlik Kolları’ndan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ece Karaarslan’ın ve Gençlik Kolu Başkanı Şerif Partlak’ın öncülüğünde CHP’li Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret eden gençlere,  Posbıyık samimi bir misafirperverlik örneği sunduğunun da vurgulandığı açıklama şöyle:.

Türk siyasetinin genelinin olduğu gibi yöre siyasetinin de gençlere ve genç siyasetçilere her zaman ihtiyacı olduğunu ifade eden Posbıyık, CHP’li gençlere hitaben yaptığı konuşmada şu görüşleri sundu:
“Partimizde böylesine kararlı ve heyecanlı gençleri bir arada görmekten dolayı ben de mutlu oldum. Karadeniz Ereğli günü geldiğinde sizlerin omuzlarında yükselecek. Bugün bizlerin başlattığı ve gerçekleştirdiği çalışmaları ve hizmetleri yarınlarda sizler devralacaksınız. Ben de belediye başkanınız olarak sizlerden, Ereğli’mizin yararına olacak projeler bekliyorum. Yapacağınız her projede de sizlerin yanınızda olacağımı bilmenizi istiyorum.”

CHP’DEN HOCALI AÇIKLAMASI

CHP ilçe örgütü bu arada, Kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın Azerbaycan'ın Hocalı kentinde 1992'de yaşanan; aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledildiği vahşetin üzerinden  28 yıl geçtiğine dikkat çekti.

CHP’nin açıklaması şöyle:


Katledilen soydaşlarımızın acısını bugün bile yüreğimizde hissediyoruz.
Dünyada büyük yankı uyandıran ve tepki çeken bu toplu katliam tarihte kara leke olarak yerini almıştır.
Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybedenleri bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.
Dağlık Karabağ Savaşı sırasında Ermeni kuvvetlerinin Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yaşayan sivilleri katlettiği olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen katliam dün gibi akıllarda.

Karabağ Savaşı sırasında 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından toplu şekilde öldürülmesi olayı olarak bilinen bu olayda Ermeni güçleri bölgedeki 366. Alayın da desteği ile önce giriş ve çıkışını kapadığı Hocalı kasabasında, Azeri resmî kaynaklarına göre, 83 çocuk, 106 kadın ve 70’ten fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 soydaşımızı öldürmüş 487 kişiyi ağır yaralanmıştı. Bin 275 kişi ise rehin alınmış ve 150 kişi ise aradan geçen 28 yıla rağmen bulunamadı. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği görüldü. Hamile kadınlar ve çocukların da şiddete maruz kaldığı tespit edildi.

İşgalden önce de 1991-1992 kış aylarında Hocalı sürekli olarak bombalanmıştı. Hocalı’dan çıkmış mültecilerin İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne söylediklerine göre, bazı durumlarda bombardımanlar açıkça sivil hedeflere karşı yönlendirilmiş, saldırı öncesi, birkaç aydır kasaba elektrik ve gazdan yoksun bırakılmıştı.

Bugün bile o saldırıda yitirdiğimiz canların acısı yüreklerimizi dağlamaktadır.
Kardeş ülke Azerbaycan’ın 28 yıldır her 26 Şubat günü yaşadığı derin matem bizim de matemimizdir.
Bu duygularla 26 Şubat 19092 tarihinde yitirdiğimiz canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.
Dünya var oldukça Türk Dünyası’nın kardeşliği ve birlik-bütünlüğü devam edecektir.