Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Gençlik Kurulu yılın en büyük girişimcilik kongresini düzenliyor. Yıl içinde Anadolu'nun çeşitli illerinde ve yurtdışında gerçekleştirilen girişimcilik panellerinin finalinin yapılacağı Uluslararası Genç Girişimcilik Kongresi'ne, Afrika ve Amerika kıtası dâhil olmak üzere 70 ülkeden 300'ü aşkın genç girişimcinin yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından 12-00'ü aşkın genç girişimci katılacak. Konu hakkında bilgiler veren MÜSİAD Kdz.Ereğli Şube Başkanı Faruk Yazıcı ile Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Özertan yapmış oldukları açıklamada, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş'ın da katılımlarıyla Haliç Kongre ve Sergi Sarayı'nda 20 - 21 Kasım 2009 tarihlerinde bu yıl ikincisi gerçekleşecek olan kongrenin sloganının 'Küresel Dü şün Harekete Geç', ana düşüncesinin ise 'Girişimciliğe Yönelik Destekler ve Fırsat Sunan Sektörler' olarak belirlendiğini söylediler. Kongre kapsamı hakkında bilgiler veren MÜSİAD Kdz.Ereğli Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Özertan, kongrede; projesi olan genç müteşebbislerin teşvikler ve mali destekler noktasında detaylı bilgi alacağını, sektör araştırması yapan genç müteşebbislerin de, enerji, bilişim ve finans alanlarında yapılacak panellerde bu sektörler hakkında geniş bilgi edinebileceğini vurgularken kongrede; 30'u aşkın yerli ve yabancı konuşmacının, gençlere, girişimcilik hakkında detaylı açıklamalar yapacağını belirtti.
Kongrede; Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Turhan, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Enerji Verimliliği İcra Kurulu Başkanı Erkan Gürkan, Katılım Bankaları Birliği Genel Sekreteri Osman Akyüz ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa gibi önemli konuşmacılarda yer alacak.
Genç işadamlarının Türkiye'de yaptığı en büyük organizasyonlardan biri olan kongrede; girişimcilik örneklerinin sergileneceği çalıştaylar ile yurtiçi ve yurtdışından gelen genç işadamları arasında ikili iş görüşmelerinin de yer alacağını belirtilirken MÜSİAD Gençlik Kurulunun 7'inci yılı münasebetiyle, kongrede, projelerini başarılı bir şekilde uygulamaya koyan 7 genç girişimciye de ödül verilecek.