Zonguldak Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Gençlik Meclisi ilk toplantısını yaptı. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin başkanlığında yapılan toplantıya yürütme kurulu üyeleri Berran Aydan ve Atilla Öksüz'de katıldılar.
Cumartesi günü Zonguldak Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Kent Konseyi olgusu hakkında bilgiler vererek amaç ve çalışma programı hakkında açıklamalar yaptı. Yapılan ilk toplantıda Gençlik Meclisleri'nin çalışması, projeler ve alınabilecek sonuçlar üzerinde duruldu. Yapılan bilgilendirmenin ardından bu hafta içi toplanarak çalışma yönergesi üzerinde durulacağını belirten Sezgin, yürütme kurulunun seçilmesinin ardından meclisin kendi kendisini yöneteceğini söyledi.  Sezgin, "Zonguldak Kent Konseyi olarak kurumsal yapımızı tamamlama konusunda önemli bir adım atıyoruz. Aktif olarak çalışmasını sürdüren Kadın Meclisimizin, Kent Konseyi'nin önemli bir organı olacak Gençlik Meclisi'ni de oluşturuyoruz. Benim kişisel beklentim 2010 yaz aylarında varlığını önemli ölçüde hissettirecek şekilde yoğun bir etkinlik programı ile çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacak aktif ve dinamik bir meclistir. Aranızda başkan, üyeler seçerek, çalışma grupları oluşturarak aktif çalışmalarınıza başlayacaksınız" dedi. Diğer illerde oluşturulan gençlik meclisleri hakkında bilgilerin verildiği toplantıya mecliste görev almak için müracaat eden lise ve üniversite öğrencileri katıldı. Sezgin'in konuşmasının ardından söz alan Berran Aydan ise geçmişte oluşturulan Gençlik Meclisi hakkında bilgilere vererek yapılabilecek çalışmalar üzerinde durdu. Yapılanma ve örnek projeler üzerinde duran Aydan, katılımcı demokrasinin şekillenmesinde gençlere önemli görevler düştüğünü belirterek güzel çalışmalar yapılacağına inandığını söyledi. Yürütme Kurulu Üyesi Atilla Öksüz ise Kent Konseyi içinde basın kuruluşları adına bulunduklarını belirterek Gençlik Meclisi'nin çalışma ve faaliyetlerini daha geniş kitlelere duyurma konusunda yardımcı olacaklarını ifade etti. Öksüz, Gençlik Meclisi içinde yer alan gençlerin rahat olmalarını isteyerek bireysel çabalarını ortak projelere dönüştürerek özgüvenlerini arttıracaklarına ve ileriki yıllar için güzel bir alt yapı oluşturacaklarını ifade etti. Daha sonra Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun çalışmaları ve Gençlik Meclislerinin önemini vurgulayan bir film izletildi.
Habitat için Gençlik Derneği'nin yerel girişimlerden sorumlu ismi Erdal Bayraktar yaklaşık 45 dakikalık sunumunda Ulusal Gençlik Parlamentosu'nun, Habitat ve ulusal gençlik programları hakkında gençleri bilgilendirdi. Soruları da yanıtlayan Bayraktar'ın sunumunu izleyen gençlerden bazıları sorularına yanıtlar aradı.
Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda çalışma yönergesini oluşturacak çalışma komisyonunun oluşturulmasıyla sona erdi.
Bu hafta içi toplanacak komisyonun hazırlayacağı çalışma yönergesinin ardından genel kurul yapılarak başkan ve yöneticilerin seçimi yapılacak.