Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu'nda Gençlik Merkezlerinin Tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

 

Bülent Ecevit Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksek Okulu Konferans Salonu'nda Gençlik Merkezleri Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Uğur Akdeniz, gençlere yönelik birçok projeye imza atmak istediklerini belirterek gençlerin desteğini istedi.

 

MERKEZLERİ TANITACAĞIZ

Akdeniz konuşmasında, Devletimiz bir politika değişikliğine giderek Gençlik ve Spor Bakanlığı'nı kurdu. Gençlere çok ciddi bir önem vermiş oldu. Gençler olarak mezun olduktan sonra devletin kademelerinde önemli görevler üstleneceksiniz. Bu anlamda sizlerin daha nitelikli yetişmesi açısından çok önemli projeler yapmak istiyoruz. Zonguldak'ta ve Kdz.Ereğli'de gençlik merkezimiz var, bunları tanıtacağız. Gençlere yönelik birçok projeye imza atmak istiyoruz. Bize destek vermenizi bekliyoruz, bize değil kendinize destek vermenizi istiyoruz. Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Mezun olduktan sonra geri dönme şansınız olmayacak. Bu günleri iyi değerlendirerek ülkemiz adına önemli bir potansiyele sahip olmanızı istiyoruz dedi.

 

KURSLAR DÜZENLENDİ

Zonguldak Gençlik Merkezi Müdürü Haydar Üzülmez ise Alaplı'da gençlik merkezi kurulacağını açılan gençlik merkezlerinde gençlerin talepleri doğrultusunda kurslar açılacağını söyledi. İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinin yanı sıra gitar, bağlama, halk oyunları, model uçak kurslarının da verildiğini belirten Üzülmez, Genç Beyinler Parlak Fikirler Proje Yarışması düzenledik. Üniversitelerde standlar kurduk. Fakat ilgi az oldu. Biz de özeleştiri yaptık, dedik ki sınıflarına kadar gidip gençlere bunları anlatalım dedik. Bu olayın maddi boyutundan fazla manevi boyutu var. Gençlik Trenimizde seyahat eden bir öğrencimiz 3 günlük bir hatırasını yazdı.

 

KAMPLARIMIZ OLACAK

Bakanımız bugün Ankara'da ona ödül verecek. Bu gencimiz Fransa'da düzenlenen Tenis turnuvasına da davet edildi. Deniz kamplarımız, doğa kamplarımız, kış kamplarımız var. Yine gençlere sunulan kamplar bunlar. İzmir'de Çeşme kampımız var. Antalya'da Akseki kampımız var. Aydın'da Kuşadası'nda Davutlar kampımız var, Bolu kampımız var, Kastamonu kampımız var. Bu kamplara da gençlerimiz ücretsiz olarak götürüyor. Bunların yol masraflarını da devletimiz karşılıyor. Karşılığında bakanlığımız şunu talep ediyor. Fikir üretsinler, proje üretsinler, düşünce üretsinler. Ürettikleri bu proje belki ülke adına ve dünya adına çok ses getirebilir. Ürettiğiniz proje belki gençlerin internet kafelerden çıkması, ellerinden cep telefonlarını bırakması için yararlı olacak. Belki ülke ekonomisine milyonlarca dolar kazandıracak. Birçok ülke yapmış bunu. Artık proje kazanıyor, fikir kazanıyor sözleri ile konuştu.

 

Toplantıyı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Adem Öztürk, Yüksekokul Yönetici ve Öğretim Görevlileri, ilçede bazı spor dallarında faaliyet gösteren antrenörler ve öğrenciler izledi. Öte yandan gençlik merkezleri tanıtımı için düzenlenen bu tür etkinliklere ise az sayıda gazeteci davet edildi.