Karadeniz Ereğli Gençlik ve Engelliler Koordinasyon Merkezi Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında hizmete açıldı. 

Açılışa; AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Adaylı Emine Çift, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve eşi Sevim Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları ile Belediye Meclis Üyeleri, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, kutlamalar kapsamında Ereğli’ye gelen Filistin Engelli Milli Voleybol Takımı Kafilesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

‘BU BİNA TÜM ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN’

Açılışta konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan bünyesinde bilgisayar odası, gençler ve çocuklar için oyun alanları, sinema salonu gibi alanlar bulunan merkezin Ereğli’ye hayırlı olmasını diledi. Erdoğan, “Bu bina Ereğli Belediyesi’nin değil tüm engelli kardeşlerimizdir. Bu binaya sahip çıkın’ dedi.

MUHAMMED ZİYAD: BURDA EVİMİZDE GİBİYİZ

Filistin Milli Voleybol Takımı Kafile Başkanı Muhammed Ziyad düzenlenen törende yaptığı konuşmada Filistin halkının selamlarını katılımcılara iletirken, “Biz tüm acılarımıza rağmen barış çağrısı yapıyoruz. Dimdik ayaktayız. Burada gönüllerimizi serinletip bizleri ferahlattınız. Ereğli 3 günde bizim evimiz oldu. Siz bizim gerçek kardeşlerimizsiniz. Özellikle Belediye Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyor, yeni açılan bu merkezin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ŞENTÜRK: BU ŞEHRİN YETİMİ GİBİ YAŞADIK

Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk açılışta yaptığı konuşmada geçmiş yıllardan alıntı yaparak, “Yıllarca Ereğli’de şehrin yetimi gibi yaşadık. 135 yıllık belediye tarihinde yapılmayanlar kısa sürede yapıldı. Belediye Başkanımız Hüseyin Uysal’a ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Şentürk, “Bu şehirde yıllarca belediyeye, emniyete, polievine, adliyeye, AKM’ye, hastaneye giremiyorduk. Şimdi ise çok şey değişti. Ereğli Sayın Başkanın sayesinde Ereğli engelliler için daha yaşanabilir bir kent haline geldi.” dedi.

UYSAL: BU MERKEZİN SAHİBİ SİZLERSİNİZ

Belediye Başkanı Uysal açılış kapsamında yaptığı konuşmada bir ülke, bir belediye engelliler konusunda ne kadar samimi olursa bu ülkeler ve belediyeler o kadar şeffaf olur.” dedi.

“Bu merkezin sahibi sizlersiniz” diyerek açılışa katılan engellilere seslenen Başkan Uysal, “Bugüne kadar yaptığımız hiçbir şey engelliler için yeterli değildir. Yeter de, yeterli de demeyeceğiz. El ele verip daha güzel bir Ereğli için engelleri aşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.