Eğitim-İş Kdz.Ereğli Temsilciliği Başkanı Hülya Çaylaksevdi:  "Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a çıktığı 19 Mayıs tarihini, "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Unutmayalım, Atatürk, geleceğimizi gençlerimize, gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye'yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir"

 

 

Eğitim-İş Genel Merkezi'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yakmasının 98. yıldönümü nedeniyle düzenlediği, "Ulusal Bağımsızlığın 98. Yılında Gençliğin Atası'na Özlemi" konulu mektup yarışmasında Kdz.Ereğli ilçe genelinde dereceye giren öğrencilere ve öğretmenlere ödül verildi.

 


"19 MAYIS RUHUNU YAŞATMAK..."

Kdz.Ereğli Öğretmenevinde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Eğitim-İş Kdz.Ereğli Temsilciliği Başkanı Hülya Çaylaksevdi, yarışmanın amacını; “Ulusal bağımsızlığı, ümidi olan gençlere adayan eşsiz liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün mücadelesini ve 19 Mayıs ruhunu yaşatmak, ulus bilincini aşılamak ve de Cumhuriyetimizin emanetçileri olan gençlerimizin Atatürk’e olan sevgisini, özlemini dile getirmelerini sağlamak” sözleri ile açıkladı.

 

"BAĞIMSIZLIK HAREKETİNİN SEMBOLÜ OLMUŞTUR"

19 Mayıs 1919'un tarihin akışına yön veren önemli dönemeçlerden biri olduğunu anlatan Çaylaksevdi, "Ülkenin kurtuluşunun ancak ulusla birlikte başarabileceğini gören Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'a çıkışı bağımsızlık hareketinin sembolü olmuştur. Tam 98 yıl önce Türk ulusu, Atatürk'ün önderliğinde kenetlenerek kendi kaderine el koymuş, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile var olma mücadelesi vermiştir. Ulusal mücadelemiz aynı zamanda emperyalizmin sömürüsü ve saldırısı altında ezilen tüm mazlum uluslara da örnek olmuştur. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin de başlangıcı olan 19 Mayıs'ı doğum günü kabul etmiştir. Cumhuriyet ile birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliğine, teokrasinin yerini laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti'ni Türk gençliğine emanet etmiştir.

 

"EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ"

Bu Atatürk'ün Türk gençliğine ne kadar önem verdiğinin en önemli göstergesidir. Ülkenin geleceğini oluşturan gençlik kavramı Atatürk'te en güzel anlamını bulmuş en yüce değer yargısına erişmiştir. Büyük Önder daha Milli mücadelenin başından itibaren köhneleşmiş fikirlere milleti geriye götürmek isteyenlere karşı yegane çarenin gençlikle ve genç fikirlerde olduğunu görmüş, çağdaş zihniyetle yetişecek kuşakların gelecekte eserini daha da geliştireceğini, onu her türlü tehlikeden koruyarak, ebediyen yaşatacağını hissetmişti.


 

"UNUTMAYALIM..."

Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a çıktığı 19 Mayıs tarihini, "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Unutmayalım, Atatürk, geleceğimizi gençlerimize, gençliği ise biz öğretmenlere emanet etmiştir. Aydınlık bir Türkiye'yi tekrar örmek, kuşkusuz bu mirasa sımsıkı sarılmaktan geçmektedir. Atatürk'ün ve onun kurduğu Cumhuriyetin eğitim çalışanları olarak bizler her türlü tehlikelerin farkındayız. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Atatürk'e, devrim ve ilkelerine, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ne, onun değerlerine ve kazanımlarına sahip çıkacağız"

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmanın ardından yarışmada birinci olan Bahar Saka, ikinci olan Nihan Altunbaş, üçüncü olan Emine Tutkum Yılmaz, dördüncü olan Gül Kalafat ve beşinci olan Pelin Tuğba Yılmaz’a ödülleri takdim edildi.  Daha sonra yarışmanın birincisi Bahar Saka, mektubunu okudu. Tören; yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve onlara destek olan öğretmenlerine hediyelerinin verilmesi ile son buldu.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)