Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Kdz. Ereğli’ye gelerek basın açıklaması yaptı.

Kdz. Ereğli Eğitim İş Temsilciliğini ziyaret eden Genel Başkanı Orhan Yıldırım, ilçenin ve ülkenin sorunlarına değindi.

Başkan Yıldırım, Bakanlığın, öğretmen ve öğrenci sağlığını bir kenara bırakarak maddi kaygılar içinde kararlar almasının başta eğitim emekçileri olmak üzere tüm toplumun sağlığını tehlikeye attığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının gereken özeni göstermesi gerektiğini belirten Orhan Yıldırım, ‘Tüm sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınındır’ dedi.

Yıldırım’ın açıklaması şu şekilde:

“Hızlanan ve artan salgın sürecinde yüz yüze eğitime devam edilirken öğretmenlerin aşı sorununun hala çözülememiş olmasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığını uyarıyoruz.  Bunun yanında Milli Eğitim Bakanlığının 8 ve 12. sınıf olarak yüz yüze devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında, öğrenci ve öğretmen sağlığını önemsemeden, sınıf sayılarının 24 öğrenciye çıkarılması tercihinin yanlış olduğunu da vurguluyoruz. Bakanlığın, öğretmen ve öğrenci sağlığını bir kenara bırakarak maddi kaygılar içinde kararlar almasının başta eğitim emekçileri olmak üzere tüm toplumun sağlığını tehlikeye atıyor”

Genel Başkan Yıldırım, eğitim emekçilerinin sağlıkları konusunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının gereken özeni göstermesi gerektiğini, bu süreçteki tüm sorumluluğun Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığında olduğunun altını çizdi.