19.Dönem Zonguldak Milletvekili ve Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun’u seçim çalışmaları çerçevesinde gittiği her yerde halk bağrına basıyor.

Sabah istasyon caddesinde esnafla kahvaltı yapan Uzun, ardından Çaydamar mahallesinde kalabalık iki ev toplantısına katıldı. Buradan Kastamonulular Derneğinin kır şenliğine katıldı. Tüm halkın tek tek elini sıkan Uzun’u neredeyse tüm Kastamonulular sofralarına buyur ettiler. Vatandaşın basın ve kameralar önünde  “Seni destekliyoruz, merak etme”, “Ali Uzun adam gibi adam”, “Zonguldak ilki başaracak, bizim yanımızda olanın biz de yanındayız”, “Sen hak edensin, seni meclise yollayacağız” şeklindeki ifadeleri Ali Uzun’un moralini zirveye taşıdı. Bu moralle beraberindekilerle birlikte Kilimli Sosyete Pazarı ziyaretine giderken İnağzı Mahallesinde yaklaşık 100 araçlık konvoyla karşılandı.
Kilimli’de kurulu bulunan Sosyete Pazarını ziyaret eden, Ali Uzun pazarda bir sürprizle karşılaştı. Sosyete Pazarı esnafı Bağımsız aday Ali Uzun adeta bir Genel Başkan gelmiş gibi alkış ve sloganlarla karşıladılar.
Vatandaşlar, “Zonguldak el ele, Ali Uzun Meclise” ve “Ali Uzun Sen Bizim her şeyimizsin” diye sloganlar atıp alkışla tempo tuttular. Pazarı gezen Ali Uzun, bütün tezgahlarda kendi resminin asılı olduğunu görünce duygulu anlar yaşadı.
Pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Ali Uzun, pazarda bulunan küçük çocukları da sevmeyi ihmal etmedi. Daha sonra Çatalağzı Çevre Koruma Derneği (ÇAÇEV) düzenlemiş olduğu Göçükaltı Piknik Şenliklerine katılan Ali Uzun şenlikleri izledi. Piknik yapan vatandaşların hepsine uğrayan Ali Uzun bir yandan destek isterken bir yanda da piknikçilerin ikram ettiği yiyecekleri yedi.
Sosyete Pazarı gezisinde konuşan Ali Uzun, “Sizin de gördüğünüz gibi Zonguldak köyü kenti her yerinde bize yoğun bir ilgi ve en önemlisi sevgi gösteriyor. Bu öyle tesadüfen oluşan bir şey değil. 35 yıldır halkımla kurduğum gönül bağının neticesidir bu. Biz buralara sadece seçim zamanı değil her zaman gelip gideriz. Onlar da bunu bilirler ve bizi severler. Karşılaştığımız tüm hemşerilerimiz bizi desteklediklerini açıkça söylediler. Yıllardan beri Zonguldak ile kurmuş olduğumuz bu sevgi bağı sayesinde çok keyifli bir seçim çalışması yapıyoruz. Ben bölgemizden hiç kopmadım. Zonguldak benim yaşam biçimim oldu. Bu sevgi, seçim çalışmalarımız bir başka güzel yapıyor. İddia ediyorum. Türkiye’de son yılların en dikkat çekici seçim çalışmasını bizi takip edenler görebilir. Halkımız gerginlikten polemikten bıkmış. Siyasetin ve siyasetçinin kendisini yürekten ve duru şekilde kucaklamasını bekliyor. İçinde sevgi olsun istiyor. Biz Zonguldaklılar olarak tüm Türkiye’ye ders veriyoruz. Bize oy vermeyecek olan vatandaşlarımızı da aynı sevgi ile kucaklıyoruz. Onlar da bize sevgi gösteriyor. Zonguldak halkı 12 Haziran 2011 akşamı tarih yazmayı kafasına koymuştur. 40 gündür bu tarihi iradeyi ortaya koymaktadır. Zonguldak konuşulmalıdır, konuşmalıdır. 12 Haziran akşamı inşallah Türkiye Zonguldak’ı ve Zonguldaklının gücünü konuşacaktır. Ben de meclisteki performansım ve Zonguldak için hizmetlerim ile göreceksiniz halkımıza ‘verdiğimiz oylar helal olsun’ dedirteceğim. Zonguldak tüm Türkiye’ye mesajını verecektir” dedi.