Karacan, bir dizi ziyarette bulunmak üzere geldiği Kdz.Ereğli'de ilk olarak bir süre önce hayatını kaybeden eski Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası'nı Başkanı Yaşar Tetiker için odaya taziye ziyaretinde bulundu. Tetiker ile eskiye dayanan bir dostlukları bulunduğunu anlatan Karacan, yeni başkan seçilen Sertan Yalçın'a da başarı temennisinde bulundu.

 

"HAZIR, NAZIR, DİK, İRİ, DİRİ..."

AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığını ziyaret eden Karacan, kendisine takdim edilen çiçeği yoldan geçen bayan vatandaşa verdi. İlçe Başkanlığı ziyaretinde konuşan Karacan, Zonguldak'ta çeşitli sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiklerini belirterek, "Zonguldak'a nasıl fayda sağlayabiliriz, ilçelerle birlikte nasıl hizmetlere vesile oluruz bunun düşünce ile buradayız. Bizzat Genel Başkanımızın görevlendirmesi ile geldik. Önümüzdeki günlerde Başbakanımız ilinize teşrif edecekler. Zonguldak ve ilçelerimiz ile birlikte hayırlara vesile olur. Mühim olan bizim için teşkilatlarımızın birlikteliği. Her an hazır, nazır, dik, iri, diri ve hep birlikte olması lazım. Bu bizim için önemli" dedi.

 

"BU KUTLU BİR DAVA"

Kutlu bir davaya hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını anlatan Karacan, makam ve mevkilerin geçici olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: "Bu kutlu davada bizim nefer olarak hepimizin bir şekilde bu kutlu davaya hizmetimiz oluyorsa ne mutlu bize. Öbür tarafa götüreceğimiz bunlardır. Yaptığı iyilikler, hizmetlere vesile olmalar bu ülkenin gelişmesine, kalkınmasına hizmet edenlere destek olmak için bile bizler için büyük bir onurdur. Hep birlikte teşkilatlarımızla beraber hızlı bir şekilde 2019 seçimlerine hep beraber hazır olmamız lazım. Kadın ve gençlik kollarımıza büyük görevler düşüyor"

 

"BÖYLE BİRŞEY YOK"

Ülkenin 70'li yıllardan itibaren yaşanan sıkıntılı süreçler geçirdiğini kaydeden Karacan, "Yaşı büyük abilerimiz Türkiye'nin 70'li yıllarını, muhtıralarını, ihtilalleri, sıkıntılı zamanlarını gördüler. Kuyruklarını gördüler, kuyruklarında insanların emekli maaşı alırken öldüklerini gördüler, ilaç alırken yaşadıkları sıkıntıları gördüler. Gençler şunu düşünmesin, 'Türkiye hızlı trenlerle büyüdü, çift yolları vardı, Zonguldak'a giderken tünelleri vardı, şehir hastaneleri vardı' böyle bir şey yok. Türkiye hakikaten geri kalmış vaziyette iken iletişiminden, ulaşımından, eğitiminden, sağlığından, her türlü enerjisi ile şuanda hakikaten farklı konumlara geldi. Bu da halkımızın desteği ile meydana geldi. MİT tırlarını, 17-25'leri, gezi olaylarını gördük, en san yaşadık 15 Temmuz'u gördük. Ondan sonra ekonomik darbeyi gördük. Ekonomik darbe ile 15 Temmuzla da bu işi Türk halkının birlik ve beraberliğiyle nasıl kenetlendiğini gördüler, bu kez, 'ekonomik olarak Türkiye'nin birlikteliğini nasıl bozarız, nasıl çökertiriz' ama Allah'ın izniyle buna ülkemiz izin vermiyor. Başta Genel Başkanımız, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız ile halkımızın desteği, AK Parti'ye gönül veren oy veren insanların desteği ile yoluna devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

 

BELEDİYE ZİYARETİ

Karacan daha sonra Ereğli Belediyesi'ni ziyaret ederek Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı ziyaret etti. Belediye girişinde kendisine takdim edilen çiçeği de Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago'ya hediye eden Karacan'a Uysal tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)