Çaycuma'da TSO Üyesi fırıncılara ve çalışanlarına yönelik genel Hijyen eğitimi verildi. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nın İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Gıda Mühendisleri Odası Temsilciliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği eğitime, TSO Başkanı Rıfat Sarsık, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Özgür Uslubaş, Fırıncılar ve çalışanları katıldı. genel hijyen eğitimine yaklaşık 80 kişi katıldı. Çaycuma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli mühendisler Çağrı Erseç ve Mücahit Güleş ile Gıda Mühendisleri Odası Temsilcisi ve Halk Sağlığı Laboratuar Müdürü Tuğrul Dereli tarafından verildi. Eğitime Eğitim sonrasında yapılan sınavdan geçer not alanlara sertifikaları törenle verileceği kaydedildi. Eğitim öncesi Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Özgür Uslubaş katılımcılara hitap ederek genel bir bilgi verdiler. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rıfat Sarsık eğitim sonrasında şu bilgileri verdi:
Oda olarak eğitime verdiğimiz önem oldukça büyüktür. Bu tür eğitimleri gerçekleştirmeye de özen gösteriyoruz. Gıda imalatçılarının tamamına yönelik benzer çalışmalarımız olacaktır.
Fırıncılarımızın öncelikle sahip olması zorunlu olan genel hijyen eğitimi sertifikasını edinmesi ama-cıyla 2 grupta düzenlediğimiz bu eği-timin yararlı olacağı açıktır. Eğiti-mlerimiz talebe göre ileriki zamanlarda da devam edecektir. Tüm katılımcılara hayırlı olmasını diliyorum.