Kdz.Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, 3 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleştirdikleri olağanüstü genel kurulu değerlendirdi.

Kdz. Ereğli Çilek Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Murat Akyüz, kooperatif üyeliğinden istifa edip ayrılan iki kişinin yeniden kooperatife alınması ile ilgili gerçekleştirdikleri olağan üstü genel kurulu değerlendirdi. Genel Kurulun demokratik bir ortamda gerçekleştirildiğini belirten Akyüz, "Bildiğiniz gibi 2011 yılı olağan genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Genel kurulumuzun amacı daha önceden kooperatif üyeliğinden istifa edip ayrılan iki arkadaşımızın yeniden kooperatife alınması ile ilgili idi. Bunlarla ilgili üyelerimize sunulmadan genel kurul kararı almadan içeri alamıyorduk.

"BİR ARKADAŞIMIZA ONAY ÇIKTI"

Biz bu arkadaşlarımızın alınması ile ilgili genel kurulumuzu gerçekleştirdik. Fakat üyelerimizden bir arkadaşımıza onay çıktı, diğer arkadaşımıza ise çıkmadı. Demokratik kurallar çerçevesinde hareket ettiğimiz için genel kurul kararına saygı duymak zorunda kaldık. Daha sonra yönetim içinde de değişikliğe giderek bir arkadaşımız yanımızdan ayrıldı. Yönetime taze kan olarak yeni bir arkadaşımız geldi" dedi.

YENİ DÜZENLEME YAPILDI

Duble yol çalışmaları kapsamında plajlar mevkisinde vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla burada yeni düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Akyüz, "Bir hafta önce havaların ısınmasıyla birlikte Ereğli Belediye plajı önünde belediyemize bir düzenleme çalışması yaptırarak özel halk otobüslerinin bu karayollarının yol bölme çalışmasından sonra plaj çıkışındaki tehlikenin çokluğunu hissettik. Bu anlamda Ereğli Belediye plajının çıkışında otobüslerimize yaklaşık iki ya da 3 otobüs arka arkaya duracak bir şekilde buralara dubalar koydurarak vatandaşlarımızın karşı şeride geçmeden çarşı istikametine geri getirmek için çalışma başlattık. Çünkü bilindiği gibi burada yaşlısı var, çocuğu var, bunların karşıdan karşıya geçmelerindeki orası bir karayolu olduğu için ve aynı zamanda vatandaşımızda yavaş gitme anlayışı olmadığı için orada bir uygulama başlattık. Bize göre bu uygulama çok güzel oldu. Çünkü Allah muhafaza orada bir kaza olduğunda, bir halk otobüsü vatandaşı beklerken bir kaza olduğunda bu vebali ne bizler ne de bir başkası ödeyebilir. Bu anlamda orada başlattığımız uygulama güzel oldu. Sağ olsunlar oradaki görevli arkadaşlarımızda bizlere yardımcı oluyorlar. Vatandaşları karşıdan karşıya geçirmiyorlar ve direkt halk otobüsüne yönlendiriyorlar" diye konuştu.

"2-3 GÜN SIKINTI YAŞADIK"

Karayolları tarafından duble yol çalışması kapsamında bordur çalışması nedeniyle Mevre ve Kıyıcak tarafına ulaşım hizmeti veremediklerini kaydeden Akyüz, sözlerini şöyle tamamladı:
"Karayollarının bordur çalışması yaptığı zamanlarda Mevre köyü ve Kıyıcak tarafına geçen bölgedeki yolu kapatmalarından dolayı yaklaşık 2-3 gün bir sıkıntı yaşadık. Otobüslerimiz o köylere ulaşım anlamında yetersiz kaldı. Çünkü oradan yakın mesafede dönüş olmadığı ve ta ki Alaplı çıkışına kadar dönüş olmadığı için biz araçlarımızı Alaplı istikametine gönderemiyoruz kanunen yasak zaten, o anlamda araçlarımızın OSB yolunun bulunduğu bölgede kaldığından dolayı köylü vatandaşlarımız sıkıntı yaşadı. Belediye Başkanımız ve Kaymakamımız sayesinde bu konu aşıldı. Şimdilik bir aracın geçeceği kadar kaldırım taşları kaldırılarak karşıya yol verildi. Tabi ki bu kesin bir çözüm değildir. Orada karayollarından aldığımız bilgilere göre oradaki köprülerin yanına tali bir köprü yapılarak köye geçiş verileceği bilgisini aldık. İnşallah buda kısa zamanda çözülür vatandaşlarımızda rahat bir ulaşım sağlayabilir."