Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. (Erdemir) Hissedarlar Genel Kurulu Olağan Toplantısı, 29 Mart Cuma günü saat 11.00'de Kızılırmak Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi üzerinde bulunan JW Marriott Ankara Hotel, Ancyra Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

 

Erdemir'den yapılan duyuru şu şekilde: Şirketimiz pay sahipleri, Olağan Genel Kurul Toplantısı'na, fiziki ortamda veya elektronik ortamda bizzat kendileri katılabildikleri gibi temsilcileri vasıtasıyla da katılabilmektedirler. Genel kurul toplantılarına elektronik ortamda katılma, temsilci tayin etme, öneride bulunma, görüş açıklama ve oy verme işlemleri, Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) tarafından sağlanan Elektronik Genel Kurul Sistemi (EGKS) üzerinden yapılacaktır. Genel Kurula elektronik ortamda katılım, pay sahiplerinin veya temsilcilerinin güvenli elektronik imzaları ile mümkündür. Bu nedenle, Elektronik Genel Kurul Sistemi'nde (EGKS) işlem yapacak pay sahiplerinin, öncelikle Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. (MKK) e-MKK Bilgi Portalı'na kaydolarak iletişim bilgilerini kaydettirmeleri, ayrıca güvenli elektronik imzaya da sahip olmaları gerekmektedir. e-MKK Bilgi Portalı'na kaydolmayan ve güvenli elektronik imzaları bulunmayan pay sahipleri veya temsilcilerinin EGKS üzerinden elektronik ortamda genel kurul toplantısına katılmaları mümkün değildir.

 

GÜNDEM

Açılış ve toplantı başkanlığının teşkili, toplantı tutanağının ve sair evrakının imzalanması hususunda teşkil edilen toplantı başkanlığına yetki verilmesi, 2012 Yılına ait Yönetim Kurulu faaliyet raporu ile Denetçiler Raporunun okunması ve müzakeresi, Bağımsız Denetleme Kuruluşu Raporunun Okunması ve Müzakeresi, 2012 Yılı Bilanço ve Kâr-Zarar Hesaplarının Okunması, Müzakeresi ve Tasdiki, Dönem İçerisinde Açılan Yönetim Kurulu Üyeliklerine Yapılmış Olan Seçimlerin Onaylanması, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Denetçilerin Ayrı Ayrı İbra Edilmeleri, 2012 Yılı Bilanço Kârının Dağıtımı İle İlgili Önerinin Görüşülmesi, Kar Dağıtım Tarihinin Belirlenmesi ve Oya Sunulması, Yönetim Kurulu Üyelerinin Ücretlerinin Tespiti, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Seçim Yapılması, Bağımsız Dış Denetleme Kuruluşu Seçiminin Onaylanması, Türk Ticaret Kanunu'nun 395 ve 396. Maddeleri Uyarınca Şirketle Yönetim Kurulu Üyelerinin Gerek Kendi ve Gerekse Başkası Adına İş Yapabilmelerine, Şirketimizin İşletme Konusuna Giren Ticari İş Türünden Bir İşlemi Kendi veya Başkası Hesabına Yapabilmelerine ve Şirketimizle Aynı Tür Ticari İşle Uğraşan Bir Şirkete Sorumluluğu Sınırsız Ortak Olabilmelerine İzin Verilmesine Dair Karar Alınması, Şirket Ana Sözleşmesi'nin 21'inci Maddesinde Yapılacak Değişiklik ile Sermaye Piyasası Kurulu'ndan Verilecek Uygun Görüş ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan Verilecek İzin Doğrultusunda Şirket Ana Sözleşmesi'nin 5'inci Maddesinde Yapılacak Değişikliğin Görüşülerek Karara Bağlanması,  28 Kasım 2012 Tarih, 28481 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Anonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantılarının Usul ve Esasları ile Bu Toplantılarda Bulunacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Hakkında Yönetmelik'in 4. Maddesi Uyarınca İç Yönerge'nin Onaya Sunulması, Şirket Tarafından 3. Kişiler Lehine Verilmiş Olan Teminat, Rehin ve İpotekler Hakkında Genel Kurul'un Bilgilendirilmesi, Yıl İçinde Yapılmış Olan İlişkili Taraf İşlemleri Hakkında Genel Kurul'un Bilgilendirilmesi, 2012 Yılında Yapılan Bağış ve Yardımların Genel Kurul'un Bilgisine Sunulması,  2013 Yılında Yapılacak Bağışların Sınırı Hakkında Karar Alınması,  Şirket Bilgilendirme Politikasının Genel Kurul'un Bilgisine Sunulması, Dilek ve Temenniler.