TEK LİSTE ŞARTI: AK Parti yönetiminde bulunması gereken arkadaşlarımızın aynı çatı altında toplanması, birleşmesi, buluşmasıdır. Kongrelerde 2-3 liste çıkınca kaliteli insanlar bölünüyor, bunu bu şekilde istemiyoruz. Tek bir liste ile kongreye gidilmeli tabiî ki ikinci bir liste çıkar aday olunur bu farklı bir şey ama bizim bu yöndeki kararımız kesin. İl Başkanının da tavsiye kararı falan diye bir açıklaması olmuş öyle bir şey de yok.

ÇOMAK SOKMAK İSTEYENLER VAR: Ereğli'de zannediyorum partinin bölünmesini isteyenler bu işe çomak sokmak isteyenler var. Partimiz güçlüdür, halkımız güçlüdür. Biz partimizin Kdz.Ereğli'de de en güçlü şekilde kongre sürecini tamamlamasını istiyoruz. Türkiye'de tüm ilçeler de dahil olmak üzere 19 yerde ikinci bir liste çıktı, tek liste olması yönünde Genel Merkezimizin talimatına rağmen bu gerçekleşti, 8 yerde bizim tavsiye ettiğimiz adaylar seçilemedi şimdi o 8 yerdekiler görevden alınacak.

HALKIMIZI HİZMET İLE BULUŞTURACAĞIZ: Ereğli'yi de çok seviyorum. Ereğli halkına diyorum ki önümüzdeki 2 yıllık süre içerisinde iyi bir çalışma ile yerel seçimlerde Kdz.Ereğli Belediyesi'ni AK Partili belediyeler arasına alarak halkımızı hizmet ile buluşturacağız. Ereğli halkı hizmeti hak ediyor hem de bu hizmetleri yıllardır büyük bir özlemle bekliyor.  17 Yıldır Kdz.Ereğli'de 50 m2 bir bina yapılmış mı, çiçekten taş döşemekten başka bir şey yapıldı mı Kdz.Ereğli'de? Ereğli'yi Ak Partili belediyeler arasına kattığımızda Batı Karadeniz'in yeniden gözdesi olan bir ilçe olacak.

AK Parti Düzce Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Osman Çakır, gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü ve 22 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirilecek Ak Parti'nin ilçe kongresine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, net mesajlar verdi ve yine Kdz. Ereğli Belediyesi'nin Ak Partili belediyeler arasına katılarak vatandaşın yıllardır beklediği hizmetleri alacağına vurgu yaptı.

ÇAKIR, ÖNDER'E KONUŞTU
AK Parti Genel Merkezi, 22 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirecek kongre öncesi İlçe Başkanlığı için yarışan mevcut İlçe Başkanı Adem Öztürk ve muhaliflerin adayı İbrahim Sezer ile görüşmüş, mevcut İlçe Başkanı Adem Öztürk'ün tek liste ile kongreye gitmesi yönünde karar vermişti. Parti'nin 12 Haziran seçimlerinde Zonguldak Milletvekili aday adayı olan İbrahim Sezer geçtiğimiz günlerde düzenlediği toplantı ile kamuoyuna adaylığını resmen açıklamıştı. Süreci AK Parti'nin Düzce Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Osman Çakır'a sorduk. Çakır, gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mus-tafa Kemal Bektaş'a yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

KALİTELİ İNSANLAR BÖLÜNÜYOR
Amacımız AK Parti yönetiminde bulunması gereken arkadaşlarımızın aynı çatı altında toplanması, birleşmesi, buluşmasıdır. Çünkü kongrelerde 2-3 liste çıkınca kaliteli insanlar bölünüyor, bunu bu şekilde istemiyoruz. Tek bir liste ile kongreye gidilmeli tabiî ki ikinci bir liste çıkar aday olunur bu farklı bir şey ama bizim bu yöndeki kararımız kesin. İl Başkanının da tavsiye kararı falan diye bir açıklaması olmuş öyle bir şey de yok. Bakın Zonguldak Merkez ilçe de de kongremizi gerçekleştirdik, sıkıntımız olmadı.

BÖLÜNMESİNİ İSTEYENLER VAR
Ereğli'de zannediyorum partinin bölünmesini isteyenler bu işe çomak sokmak isteyenler var. Partimiz güçlüdür, halkımız güçlüdür. Biz partimizin Kdz.Ereğli'de de en güçlü şekilde kongre sürecini tamamlamasını istiyoruz. Şunu da belirtmek istiyorum Türkiye'de tüm ilçeler de dahil olmak üzere 19 yede ikinci bir liste çıktı, tek liste olması yönünde Genel Merkezimizin talimatına rağmen bu gerçekleşti, 8 yerde bizim tavsiye ettiğimiz adaylar seçilemedi şimdi o 8 yerdekiler görevden alınacaklardır. Bunu ne diye yapıyoruz, bölünmüş bir yapılanma istemiyoruz. Bunun önüne de mutlaka geçilir.

EREĞLİ HALKI HİZMETİ HAKETTİ
Buradan Kdz.Ereğli halkına sevgilerimi saygılarımı gönderiyorum. Kdz.Ereğli'yi çok iyi biliyorum aslende ben Akçakocalıyım, Ereğ-li'yi de çok seviyorum. Ereğli halkına diyorum ki önümüzdeki 2 yıllık süre içerisinde iyi bir çalışma ile yerel seçimlerde Kdz.Ereğli Belediyesi'ni AK Partili belediyeler arasına alarak halkımızı hizmet ile buluşturacağız. Ereğli halkı hizmeti hak ediyor hem de bu hizmetleri yıllardır büyük bir özlemle bekliyor.  17 Yıldır Kdz.Ereğli'de 50 m2 bir bina yapılmış bu, çiçekten taş döşemekten başka bir şey yapıldı mı Kdz.Ereğli'de? Kdz. Ereğli'yi Ak Partili belediyeler arasına kattığımızda Batı Karadeniz'in yeniden gözdesi olan bir ilçe olacak, bu noktaya bu halkımızı taşıyacağız.