Kdz.Ereğli Belediyesi’nde müteahhit firmada çalışan partililerin de yeraldığı bir grup CHP Genel Merkezine giderek Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcıları ile görüştü. CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünün bu ziyaretlerden haberinin olmadığı belirtildi. Bilindiği gibi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP iktidarı döneminde taşeron işçi kavramını tamamen kaldıracağını açıklamıştı.

Milletvekili aday adaylığı süreci yaklaştıkça siyasilerde de hareketlilik başladı. Kdz.Ereğli Belediyesi’nde müteahhitte çalışan partililerin de olduğu organizasyonda bazı gençler CHP Genel Merkezine giderek yöneticiler ile görüştü. Alaplı’dan da az sayıda kişinin katıldığı Genel Merkez ziyaretinde Kdz.Ereğli İlçe Örgütünün bilgisinin olmadığı öğrenilirken, Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin’in de, “Evet benim bilgim var” sözleri ile konuştu. Gazetemiz merkezine ziyaretler ile ilgili gönderilen haber aynen şu şekilde:

DENİZ BAYKAL’A GİTTİLER

Her hafta, en yoğun günlerin başında gelen ve grup toplantılarında Türkiye’nin  dört bir yanından gelen ziyaretçilerle dolup taşan Türkiye Millet Meclisi’ne gidenler arasında Karadeniz Ereğlililer  ve Alaplılılar da vardı. İlk olarak Atatürk’ün huzuruna çıkan ve Anıtkabir’i ziyaret eden CHP’li gençler partilerinin sabah saatlerinde gerçekleştirilen grup toplantısına katılarak Ankara’nın nabzını mecliste yokladı. Grup toplantısı sonrası bazı milletvekilleri ile görüşen gençlerin ziyaret ettiği isimler arasında Eski Genel Başkan Deniz Baykal da vardı. Bölge gençlerini odasında misafir eden Baykal, ilerleyen günlerde mutlaka Karadeniz Ereğli’ye gelerek gençlerle Ereğli pidesi yemek istediğini belirtirken, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Partili gençler öğlen saatlerinde de Parti Meclisi Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün daveti üzerine meclis yemekhanesinde misafir edildiler. TBMM’deki temaslar sırasında Karadeniz Ereğli ve Alaplılı gençler Konya Milletvekili Atilla Kart ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş ile de görüşme imkanı buldular.

İSTİŞAREDE BULUNDULAR

Öğleden sonra da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne geçen ve burada da başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, aralarında Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi ve Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız’ın olduğu parti yöneticileri ile görüşen gençler, bu ziyaretlerinde de 2011 Genel Seçimleri üzerine partili büyükleriyle istişarede bulundular.

MESAJI VERDİLER!..

Bölgemiz gençlerini makam odasında konuk eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ziyarette Zonguldak ve Karadeniz Ereğli’deki gelişmelerle ilgili bilgiler aldı ve çeşitli sorular sordu. Gençlerin, CHP il ve ilçe örgütlerindeki mevcut durum ve sıkıntılarla ilgili görüş alışverişinde bulunan ve yaklaşık yarım saat süren ziyarette her bir genci büyük bir dikkatle dinleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 2011 Genel Seçimleri’nde CHP’yi iktidara taşımak için gereken bütün çalışmaları eksiksiz biçimde yerine getirmeye kararlı olduklarını ve böyle kritik bir seçim öncesi hiçbir partilinin ya da parti örgütünün hata yapma şansı bulunmadığına dikkat çekti. 2011 Genel Seçimleri’nin ülkenin geleceği açısından taşıdığı değere işaret eden Kılıçdaroğlu; “Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyacak olan en önemli güç parti örgütlerimiz ve bu örgütlerin can damarı olan gençlerimizdir. Bu seçim tarihi bir seçimdir. Böyle kritik bir süreçte küçük ya da büyük hiçbir hataya yer yoktur, olmamalıdır. Zonguldak ve Karadeniz Ereğli örgütleri ile ilgili durumu da çok yakından takip ediyoruz. Şunu açık bir dille ifade etmeliyim ki CHP içinde kangren olmuş bir kol varsa o kolu keserim.” dedi.