AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, inşaat çalışmaları son aşamaya gelen Kdz. Ereğli Fen Lisesi hizmet binasında incelemelerde bulundu.

 

Beraberinde Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Fen Lisesi yapım inşaatını ziyaret eden Çakır, burada inşaatın yapımını üstlenen Firma Sahibi Ali Bulut’la birlikte okulu gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Çakır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Fen Lisesi’nin 2014-2015 eğitim öğretim yılının 2. Dönemine yetiştirilmesi için yüklenici firmanın yoğun bir gayret gösterdiklerini belirterek şunları söyledi:

"Kdz. Ereğli İlçesinde son birkaç yıl içinde 12-13 okul bitirmemize rağmen bitiremediğimiz bir okul vardı; oda Fen Lisesiydi. Burada yüklenici firma ve alt yükleniciler arasında yaşanan ödeme sorunları nedeniyle çalışanlar eylemler yapmış, yüklenici firmanın inşaatı bitiremeyeceği anlaşılmış ve bunun üzerine ihale feshedilmişti. Sizlerin de yakinen takip ettiniz bu olaylar sonrasında kaybettiğimiz zamanlar oldu.  Ereğlili Eğitim Gönüllüsü, Hayırsever İbrahim İzmirli'nin yaptığı bağışın yanı sıra Yaklaşık 12 Milyon liralık bir yatırım olan Fen Lisesi, 2011 yılında başlamış, okulun 2013- 2014 eğitim yılı ikinci dönemine yetişmesi için Kdz. Ereğli Kaymakamlığımızın yeniden ihaleye çıkmasının ardından ihaleyi alan yüklenici firma çalışmalara hamdolsun hızlı bir şekilde başladı.

 

“İNŞAATTA 50 KİŞİ ÇALIŞIYOR”

Okul inşaatında olumlu bir tabloyla karşı karşıyayız.  Bugün bu binayı sizlerle birlikte gezdik. Yaklaşık 50 kişi çalışıyor. Okul İçerisindeki çalışmaları ve çevre düzenlemesini bitirerek, 2. Eğitim öğretim dönemine yetiştirmeye çalışacağız.

 

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Fen Lisesi okul hizmet binamızın bu noktaya gelmesinde önemli katkıları bulunan Valiliğimize, İl Özel İdaremize, Kdz. Ereğli Kaymakamlığımıza ve AK Parti Zonguldak Milletvekilimiz Ercan Candan’a  Ereğli halkı adına teşekkür ediyoruz.  Bu okulu hizmete açmamızla birlikte Ereğli’de en üst puanla okul kazanan tüm çocuklarımızın kendi şartlarında, kendi okul binalarında eğitim görecekler.  Bildiğiniz gibi bu öğrencilerimiz belli bir dönem Kırmacı’da ki okulda, şu anda Anadolu Lisesindeki okul binasında eğitim almalarından rahatsızız. İkinci dönem inşallah bu öğrencilerimizi burada başlatacağız.

 

“HEDEF 2017’DE TEKLİ EĞİTİM”

Bundan sonra Ereğli’de eğitim açısından çok da sıkıntımız görünmüyor.  Milli eğitime kazandırmaya çalışacağımız, yeni orta okul ve liseler var. Ereğli’de tekli eğitim istiyoruz. Hedefimizde 2017 yılında Ereğli’de tekli eğitime geçilmesidir.  İnşallah bunda da muvaffak oluruz"

 

ANKARA FAYDALI GEÇTİ

Bir gazetecinin Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte pazartesi günü AK Parti Genel Merkezine  gerçekleştirilen ziyarete ilişkin sorusu üzerine ise Çakır şöyle dedi: “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanımız Abdulhamit Gül’ün talebi üzerine Ankara’ya gittik. Sayın Gül’ün  “Birde ben sizinle istişare edeyim.” düşüncesi üzerine gerçekleşmiş bir görüşmedir.  Biz orada Belediye ve belediye meclis üyeleri ile alakalı gittik. Ankara’da hoş sohbet bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Gül’ün tavsiyelerini tecrübelerini aldık. Oldukça olumlu geçti. Bunun yanı sıra genel merkezimiz nezdinde ziyaretlerde bulunduk.  Bundan sonra Belediye başkanımızla, belediye meclis üyelerimizle birlikte daha sık biraya geleceğiz. Türkiye’nin kader seçimleri olan 7 Haziran 2015 seçimleri ile alakalı hep birlikte çalışacağız. “AK Parti içeresinde bir şey çıkar mı? Bir tatsızlık çıkarda, biz bundan faydalanırız” diye bekleyenlere buradan üzücü haberi vereyim; AK Parti ailesinde böyle bir şey olmaz. Herkes yerini, konumunu biliyor, herkes yerinde, alanında partisine, Ereğli’ye, Zonguldak’a hizmet etmeye çalışıyor.”