Yaklaşık 2 bin üyesi bulunan Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği 10 üyesini daha, bu kez  de Erdemir’in desteğiyle akülü arabaya kavuşturarak mutlu etti.  Erdemir’den temin edilen 10 akülü araba Vali Ali Kaban’ın da katıldığı törenle sahiplerine teslim edildi.

 

Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin Kırmacı (Kemer) Mahallesi’ndeki binasında tören düzenlendi. Törene; Vali Ali Kaban, Kaymakam İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, ilçe emniyet müdürü, jandarma komutanı ve vatandaşlar katıldı.

 

ŞENTÜRK’TEN “MANUEL SANDALYEDE YÜZDE YÜZE ULAŞTIK”

İlk konuşmayı Dernek Başkanı İsmail Şentürk, Kaymakam İbrahim Çay tarafından başlatılan “Engelleri kaldıralım” kampanyası ile bir çok mesafe alındığını belirtti. Şentürk; ilçede kendilerine başvuran tüm üyelerinin manuel sandalyeye kavuşturulduğunu ve böylelikle yüzde yüz oranını yakaladıklarını, aynı durumun akülü sandalyede 107 rakamıyla yüzde 90 ulaştığını ve bu ortalamanın Türkiye’de hiçbir il ve ilçede olmadığına dikkat çekti.

 

SEDAT ORHAN “BELEDİYE VE BİZLERE BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”

10  akülü sandalyeyi Fiziksel Engelliler Derneği aracılığı ile bağışlayan Erdemir’in Genel Müdürü Sedat Orhan, fiziksel engellilerin topluma kazandırılması yönünde herkese görevler düştüğünü ve herkesin bir engelli adayı olduğuna vurgu yaptı. Orhan, dernek başkanı İsmail Şentürk’ün de kaza geçirmeden önce kendileri gibi yürüyebildiğini ifade ederek, “bizim de başımıza kaza gelebilir. Engelli doğuştan da olunabilir. Engellilerin topluma entegre olmasında sorumluluklarımız var. Ama bizlerin, yani  belediye ve özel sektöre büyük görevler düşüyor, biz desteğe devam edeceğiz” dedi.

 

HÜSEYİN UYSAL: “BÜTÜN ENGELLER SAVAŞARAK KAZANILIR”

Kdz. Ereğli’de kutlanan engelliler haftasını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, “Dernek Başkanı İsmail Şentürk’ün projeleri var. İnşallah onları birlikte gerçekleştireceğiz. Şentürk ‘bizi görmek istemiyor, çünkü her gördüğünde bir şeyler istiyoruz’ diyor. Hayır! Her zaman görürüz.

Ereğli’de sinemalar, alt ve üst geçitler engellilere göre dizayn edilecek, bunun çalışmasını yapıyoruz.

Bütün engeller savaşarak kazanılır. Engelsiz yaşam için işbirliği yapıyoruz. Bakın yaptığımız çalışmalar öylesine dikkat çekmiş ki, voleybol finallerini Ereğli’de yapmak istediler” diyerek konuştu.

 

ALİ KABAN: “ŞENTÜRK ISRARCI BİR İNSAN”

Eski adıyla özürlü olan Engellilerin hayatımızın bir parçası olduğunu söyleyen Vali Ali Kaban, bu konuda ülkede bir çok mesafe alındığını kaydederken, evde bakım başta olmak üzere gündelik hayatın içinde engelliliğin aşılması yolunda yapılan çalışmaları övdü.

Kaban, Dernek Başkanı İsmail Şentürk’e sözü getirerek kahkahayla “buraya ne zaman gelsem bana bir lokma bir şey yediriyor ve sonra da fatura çıkarıyor. Bu nedenle perhize başladım bir şey yemeyeceğim” sözleriyle başkanın tuttuğunu koparan ve ısrarcı bir insan olduğunu söyledi.

Kaban konuşmasını “Engelsiz günlere ulaşmak dileğiyle” sözleriyle bitirdi.

 

Dernek Başkanı İsmail Şentürk konuşmaların ardından Vali Ali Kaban’a, Kaban da, desteklerini esirgemeyen Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem ve bazı yardımseverlere plaket verdi.

 

Daha sonra çektirilen toplu fotoğrafın ardından İsmail Şentürk Vali Kaban “Sayın Valim fatura çıkarmayacağım gelin içeride bir şeyler ikram edelim” dedi.