AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, İl Başkan Yardımcısı Ömer Selim Alan ve Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ile birlikte DSİ Zonguldak yatırımlarını görüşmek üzere Devlet ve Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu’yu ziyaret ettiklerini bildirdi.

Milletvekili Çaturoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İl Başkan Yardımcısı Ömer Selim Alan ile birlikte, DSİ Genel Müdürü Murat Acu’nun makamında bir araya gelerek Zonguldak’ta devam eden baraj, gölet, içme suyu tesisleri ve isale hatları, dere ıslahı, taşkın koruma projeleri ile 2017 yatırım programına alınması gereken projeler üzerinde verimli bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

Çaturoğlu şu bilgileri verdi:

“Genel Müdür Acu, Filos Çayı Taşkın Koruma 5. kısım yapım işinin ihalesinin geçtiğim ay yapıldığını ve ihale sürecinin devam ettiğini, ihale süreci tamamlanıp sözleşme imzalandıktan sonra 10 gün içerisinde yer tesliminin yapılarak işe başlanacağını ve yaklaşık 2,5 yıl içerisinde de tamamlanacağını belirttiler.  Öte yandan, Zonguldak Merkez Üzülmez Deresinin ıslah projesi ile Alaplı Çayı, Ereğli Gülüç Çayı ve Pençes Deresinin yukarı havzalarında yeniden bir çalışma yapılması için DSİ 23. Bölge Müdürüne gerekli talimatlarını verdiler. DSİ 23. Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Genel Müdürlüğe sunulan Zonguldak Merkez ve ilçelerimizdeki taşkın koruma projeleri ile diğer projelerin 2017 yılı yatırım programına alınması için önümüzdeki günlerde Genel Müdür Acu ile tekrara bir araya gelerek, projeler üzerinde çalışma yapma kararı aldık”