Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKKA) yapılan açıklamada,  T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri’nin, Mesleki Eğitim Teması kapsamında yazılım ve robot teknolojisinin geliştirilmesi için Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından destek verilen projeleri yerinde incelediği bildirildi.

Açıklama şöyle:

Ziyarette, robot teknolojisi, yapay zeka, görüntü işleme ve yazılım dili eğitiminin geliştirilmesi konularında çalışma yürüten ve ulusal düzeydeki yarışmalara lise takımı olarak katılarak başarı elde eden Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmeni Tolunay Demirci tarafından, merkez faaliyetleri hakkında sunum yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da paydaşları arasında olduğu Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TeknoFest 2019 kapsamında Roket yarışması, Savaşan İnsansız Hava Aracı (SİHA) yarışması, yapay zeka yarışmalarına katılarak sınırlı bütçelerine rağmen ulusal çapta büyük başarılara erişen merkezin, önümüzdeki dönem planlanan faaliyetleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.