Türkiye Taşkömürü Kurumu lojmanlarında oturan 320 aileden 50'si, lojmanlardan çıkarılmak istendiği gerekçesi ile TTK Genel Müdürlüğü'ne yürüdü.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışan 50 memur ve işçilerin aileleri, oturdukları lojmanlardan çıkarılmak istendikleri gerekçesi ile eylem yaptı. Fener Mahallesi'nde toplanan grup, pankartlar ve sloganlar eşliğinde halk arasında Beyaz Saray olarak bilinen Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlük binasına yürüdü. Yaklaşık 50 kişilik grup için yoğun güvenlik tedbirleri alan polis, araç trafiğinin aktığı yolda eylemcilerin karşıdan karşıya geçmesinde yardımcı oldu. Güvenlik Şubesi ekipleri, araçları durdurarak, eylemcilere yol verdi. İşçi ve memur yakınlarından Sibel Köse'nin başına baret giymesi dikkat çekerken, memur kızı Elif Akman ise megafonla konuşarak tepkisini dile getirdi.
Akman, maden işçilerinin ve memurların lojmanlardan çıkarılmasına rağmen çavuşların ve yöneticilerin lojmanlardan çıkarılmadığını ileri sürdü.
TTK Karadon Müessesesi lojmanlarında oturan ve lojmanları boşaltılması istenen 320 aile adına burada olduklarını anlatan Akman, tepkisini şöyle dile getirdi: "Her birimiz bu lojmanlara taşınırken ve oturduğumuz dönem içinde 5 bin TL, 10 bin TL'yi bulan harcamalar yaparak, bu lojmanları oturur hale getirdik. Çevreye hayat verdik. Yaklaşık 500 çocuğumuz, okula gidiyor. TTK yönetimi bize yazı göndererek, evleri 1 ay içerisinde boşaltmamızı istedi. Eğer boşaltmazsak, çeşitli oranlarda parasal yük getirdi. Biz bu lojmanlara taşınırken, bize süre sınırlaması belirtilmedi. Biz kendi imkanımızı kullandık. Kimimiz borç buldu, kimimiz kredi çekti, kimimiz hazır parasını harcadı. Herkesin kendi durumuna göre bir program yapılmalı ve mağduriyetimiz engellenmelidir. Emekli olanlar ve gönüllü olanlarla başlayıp, lojman talebi olanlar öncelik sırasına göre yerleştirilmelidir. Uzun süre oturanlardan başlayarak, yeni bir planlama yapılmalı ve ailelerin özel konumları göz önünde bulundurulmalıdır.
Yürüyüş boyunca geniş güvenlik tedbirleri alan polis ekipleri, Genel Müdürlük binası çevresinde de yoğun tedbirler aldı. TTK'nın özel güvenlik görevlileri de Genel Müdürlük giriş kapısı önünde barikat oluşturdu.Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan'ın yanlarına gelmelerini isteyen aileler, İnan'ın kendileri ile konuşmazsa eylemi sonlandırmayacaklarını ifade etti. Ailelerin eylemi sürüyor.