Sivil Savunma Haftası nedeniyle, Alaplı Belediyesi İtfaiye Amirliği ekiplerinin okullarda yangın söndürme ve kurtarma tatbikatları sürüyor.

Alaplı Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri, 112 Acil Servis?in de desteğiyle Alaplı Anadolu Lisesi ve Alaplı Atatürk İlköğretim Okulu?nda tatbikat yaptı. Alaplı Anadolu Lisesi?nde yapılan geniş kapsamlı tatbikat, gerçeğini aratmadı. Okulda yangın alarmının verilmesiyle başlayan tatbikatta, öğrencilerin büyük bir çoğunluğu kısa sürede yangın merdiveninden binayı boşalttı. Tatbikat gereği, bazı öğrenciler ise binada mahsur kaldı. Bu sırada, Belediye İtfaiye ekipleri ve 112 Acil Servis ambulansı araçların sirenini çalarak olay yerine geldi. Belediye İtfaiye Amirliği ekipleri, merdivenli kurtarma aracıyla, bazıları temsili olarak yaralanan öğrencileri, camlardan almak suretiyle aşağıya indirdiler. Temsili yaralı öğrenciler, hemen sedyeye alınarak, ilk yardımları yapıldı ve ambulansa alındı. Tatbikatta ayrıca öğrencilere, uygulamalı olarak ?yangın söndürme? ve ?yangına müdahale? eğitimi verildi. Tatbikatın sonunda ise Alaplı Belediyesi itfaiye görevlileri, öğrencilerin ?yangın söndürme? ve ?yangına ilk müdahale? ile ilgili sorularını yanıtladı.

Atatürk İlköğretim Okulu?nda yapılan tatbikatta da, yangına müdahale ve yangın söndürmeyle ilgili, öğrencilere uygulamalı olarak eğitim verildi.