İş yerlerinde acil durumlar hakkındaki yönetmeliğin ilgili maddesi gereği TTK Üzülmez Müessesesi ocaklarında yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat senaryo gereği 04.10.2019 tarihinde saat 13.20 civarında Asma Dilaver Üretim İşletme Müdürlüğü -320 kotunda anayolda nedeni bilinmeyen ufak çaplı bir yangın çıkmış olup; akabinde ekipler oluşturularak yangın söndürme çalışmaları başlatıldı.

Ancak; küçük çaplı yangın olmasına rağmen ocakların yangın dumanından etkilenebileceği ve ayrıca söndürme çalışmaları esnasına yaşanabilecek bazı olumsuz durumlardan dolayı yangının daha büyük boyutlara ulaşabileceği göz önüne alınarak Müessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu, Müessese Müdür Yardımcısı Veysel Bezir, Asma Dilaver İşletme Müdürü Müjdat Birol, İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Şube Müdürü Serap Elibol tarafından kriz masası oluşturularak ocakların tahliye edilmesine saat 13:50 de karar verilmiştir. Yangın güzergâhında daha önceden işe tertip edilen ve dumana maruz kalan işçiler maskelerini takarak, diğer tüm çalışanlarla beraber kısa sürede yerüstüne intikal etmişlerdir. Bu sırada ambulanslar ve hekimler acil toplanma alanında ilk yardım ve olası müdahale için hazır bulundurularak 1 saat gibi bir süre içerisinde tüm ocaklar tahliye edildi.

Yerüstüne çıkan madenciler acil toplanma yerinde toplanmış ve tahliye sonrası sayım yapılarak yeraltında işyerlerinde çalışan kalmadığı tespit edildi.

Tatbikat sonucunda toplanma yerinde Müessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu tatbikatın amacı hakkında bilgilendirme yapmış; tüm çalışanlara tahliye esnasında gösterdikleri soğukkanlı davranışlarından ve her konuda yardımcı olmalarından dolayı teşekkür etti

Daha sonra tüm tahliye ve kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra acil durum değerlendirilmesi yapıldı.

Yapılan tatbikatı Üzülmez Müessese Müdürü Mehmet Murat Köseoğlu, Müessese Müdür yardımcısı Adıgüzel Bakırhan,İş Güvenliği Şube Müdürü Serap Elibol, Asma İşletme Müdürdü Müjdat Birol, Üretim Baş Mühendisi Salim İpşir,İş Güvenliği Baş Mühendisi Arif Kılıçarslan ve İsmail Arslan’ın yanı sıra TTK İş yeri hekimleri ve Acil Ambulansları da hazır bulundular.