Alaplı'da, iş adamı Cengiz Sevim'in kurduğu Facebook'ta milyonlarca kişinin üyesi olduğu Farmville uygulamasının gerçeğini oluşturması gerek yerel gerekse ulusal haber ajanslarında da yeralınca protokol gerçek çiftliği ziyaret etti.

Alaplı Kaymakamı Aydın Memük ve beraberindeki Emniyet Müdürü İsmail Baş, DSİ Zonguldak Başmühendisi Soner Alkan, AK Parti Zonguldak İl Tanıtım ve Medya Başkanı İsmail Öztürk, Kent Plancısı Kamuran Ayyıldız, AK Parti Siyasi İşler Başkanı İbrahim Yalçın, HEPAR Alaplı İlçe Başkanı, Tüketici Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin ile Medya 67 Gazetesi Sahibi Gürol Öztürk birlikte gerçek Farmville çiftliğinde incelemelerde bulundu.


Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, iş adamı Cengiz Sevim'i yaptığı bu çalışmasından ötürü tebrik ederek, "İnternette sanal alemde Farmville oynayan milyonlarca insanımız var. Cengiz Sevim, sanal alemde üretim yapmak yerine gerçek anlamda üretim yapmak hem aile bütçesinde hem de ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla böyle bir çiftlik kurmuş kendisini kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Ülkemizin güçlenmesi ve çağdaş ülkeler arasında yer alması için her alanda üretime ihtiyaç vardır. Bu çalışmanın herkese örnek olmasını diliyorum" dedi.
İş adamı Cengiz Sevim de yaptığı konuşmada, ülkemiz de sadece Facebook çiftliklerinde sanal üretim yapıp boşa vakit geçiren milyonlarca insanımız olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ben buradan sanal alemde sebze ve meyve yetiştiren arkadaşlarımın yarısı gerçek anlamda üretime dönük bir şeyler yetiştirse hem kendi bütçelerine hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlarlar diye düşünüyorum. Üreten topluma geçmedikçe yaşanılan sıkıntılar kaçınılmaz olur, bütün arkadaşlarımın sanalda boş bahçe işlerine ayıracağı zamanı, gerçek üretime ayırmaları ile neleri başaracaklarını görmeleri açısından ben bunu denedim ve başarılı oldum."

Konuşmaların ardından Cengiz Sevim, Facebook Farmville çiftliğinde yetiştirdiği ürünlerle misafirlerine yemek ikramında bulundu.