Turkuaz Sanat Topluluğu “NEWBAHAR” konseriyle baharın çiçeklerinin her rengini Türkülerle taçlandırmak için hazırlıklarını tamamladı. Topluluk, bir kez daha Anadolu’nun her köşesinden her yöreden türkülerle seyirci karşına çıkıyor. Azerbaycan, Karadeniz, Ege, Roman havaları ve orta Anadolu’dan seçkin ve bilinen Türküler seslendirecekleri konser 26 Nisan’da.  Akordeon, kemençe, davul zurna bağlamanın yanık sesiyle kabak kemane ve kaval eşliğinde Kültür Bakanlığı müzisyenlerini misafir edecek olan Turkuaz’ın  Sahnedeki korosu 40 kişiden oluşuyor.  Bu koro  eşliğinde yürek dolusu ezgilerle gönül telimize dokunacaklar.

“EZGİ AKŞAMI” “ANADOLU OZANLARI” konserleri ile Türkü sevenlerin beğenisini toplayan Turkuaz Sanat Topluluğu “NEVBAHAR “ konserine tüm Ereğli halkını 26 Nisan Cuma Akşamı saat 19 30 da ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ Sinema salonundaki konserde beraber olmaya çağırıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Turkuaz Kültür Sanat Topluluğunun Kurucusu Cihangir Bilgin şöyle dedi:

“TURKUAZ Anadolu Türküleri ve kültürüne dair bir misyonun temsilciliğini yapmaktadır. Amatör insanlarla profesyonel projeler amaçlıyoruz

Türkülerin sergilenmesinde ticari kaygı gütmeden sahnelenmesini hedefliyoruz. Konser sergileme dinleme adabını seyircimizle bütünleşerek samimiyetimizi ortaya koyuyoruz.

Otantik çalgılarla yöresel motiflere ve formlara estetik bir anlayışla sahip çıkmaya çalışıyoruz Türkülerin elektronik klavye, elektro bağlama , elektro davul eşliğinde icra edilmesinin kültürel erozyona sebep olduğunun farkına varılmalı,

Yüzyılların birikimi medeniyetlerin  hazinesi folklorik ögeler kimliğimizdir bizim.”