Çaycuma'nın Perşembe beldesinde Filiz-Rıfat Güpgüpoğlu Lisesi'nin 8 derslik ek binası, dün törenle açıldı.
Yardımsever İşadamı Rıfat Güpgüpoğlu'nun "Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi"  kapsamında yaptırdığı 8 derslikli ek binanın açılış törenine; Zonguldak Valisi Erdal Ata, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, İl Özel İdare Genel Sekreteri Dursun Aydoğan, İl Telekom Müdürü Halil Aksoy, Çaycuma Emniyet Müdürü Mustafa Özdemir, Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Dursun Şen, Çaycuma TSO Meclis Başkanı Zeki Yurtbay, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Salih Alemdar, Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Güpgüpoğlu Lisesi Müdürü Recep Islak, bağışçılar Filiz-Rıfat Güpgüpoğlu çifti, kamu yöneticileri, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Güpgüpoğlu Lisesi Müdürü Recep Islak, ek bina yapımının yanı sıra öğrencilere burs veren eğitim gönüllüleri Filiz ve Rıfat Güpgüpoğlu'na şükranlarını sunarken bu yardımlara okul olarak kazanacakları başarılarla karşılık vermeye çalıştıklarını söyledi.
"OKYANUSTA BİR DAMLA"
İşadamı Rıfat Güpgüpoğlu, törende konuşurken özetle şu noktayı vurguladı:
"Eğitim ve öğretim müessesesini ve bu uğurda yapılan yardımları büyük bir okyanusa benzetirsek, ailemin katkıları bu okyanusta bir damla kadar bile değildir. Her öğrenimin eğitimle başladığına, gizli kalmış kabiliyet ve yeteneklerin ancak işlenerek ortaya çıkarıldığına, her öğrenimin ve bilgi birikimin vatanımıza ve milletimize katkı sağladığına ve buna bugün çok ihtiyaç duyulduğuna inanıyorum." 
"GELECEĞİMİZ İÇİN EĞİTİM"
Kaymakam İsmail Kaygısız, konuşmasında şu noktanın altını çizdi:
"Aydınlık bir gelecek için iyi bir eğitim görüşünü benimsiyorsak, okullarımızın fiziki kalitesini yükseltmemiz gerekir. Mustafa Kemal Atatürk, okulun önemini şu sözleri ile ifade eder: Eğitimdir ki bir milleti şanlı, şerefli, yüksek bir toplum halinde yaşatır veya kölelik ve yoksulluğa terk eder." 

"ÖNCELİKLİ İŞİMİZ EĞİTİM"
Törende son konuşmayı yapan Vali Erdal Ata, Atatürk'ten alıntılar yaparak eğitimin önemini şu sözlerle anımsattı:
 "Eğitim, her ülkenin öncelikli konuları arasında ilk sırada yer alıyor. Büyük Önder Atatürk, kuruluş aşamasındaki Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği ile ilgili planlar yaparken, 'En mühim ve feyizli islerimiz Milli Eğitim işleridir. Milli Eğitim'de mutlaka muzaffer olmak lazımdır. Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur' diyerek önceliği eğitime vermiş ve topyekun eğitim seferberliğini cumhuriyetimizin ilanından hemen sonra başlatmıştır. Her alanda gelişmenin, ileri ülkeler düzeyine ulaşmanın, Büyük Atatürk'ün bizlere hedef gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine çıkmanın ancak eğitime verilecek önemle gerçekleştirilebileceği, artık her kesim için tereddütsüz kabul edilen bir gerçektir."
Vali Ata, ilimiz genelinde okul-öğretmen-öğrenci sayıları, başarı oranları konusunda bilgilendirdikten sonra, yardımsever çift Filiz ve Rıfat Güpgüpoğlu'na teşekkür ederek plaket verdi.
Bu arada, Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu da, Vali Erdal Ata'ya ve Okul Müdürü Recep Islak'a teşekkür plaketi verdi. Öğrenciler adına Okul Meclisi Başkanı Havva Katırcı ise, Vali Ata'ya ve Güpgüpoğlu çiftine çiçek sundu.  Açılış töreni, eğitim bağışlarıyla tanınan işadamları Zeki Yurtbay ve Rıfat Güpgüpoğlu'nun gelecek yıl yaptıracakları okulları bu yıl başlatma sözü müjdesini verişleriyle mutlu bir ortamda noktalandı.