AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan yaptığı yazılı açıklama ile 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Candan, “Atatürk “ Öğretmenler yeni nesil sizin esriniz olacaktır” diyerek gerçek yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu işaret etmiştir. Bunun için insana, eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Geleceğimize ve insanlarımızın eğitimine yapacağımız her yatırımın anahtarı öğretmenlerimizdir” dedi.

Açıklama şu şekilde:

“Öğretmenler, yarınlarımızı emanet ettiğimiz çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştiren, ülkemizin aydınlık geleceği için özveriyle çalışan çok kutsal ve onurlu mesleği icra ederler.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimize olan borcumuzu hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Onlar Türkiye’nin her köşesinde çocuklarımız ve gençlerimiz iyi eğitim alabilsin diye fedakarca çalışmaktadır. Öğretmenlik sevgi ve fedakarlık gerektirir. Öğretmenler tarih boyunca ve dünyanın neresinde olursa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insan olmuşlardır.

Hz. Ali bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum sözüyle öğreticiliğin ve bilginin ne kadar değerli olduğunu işaret etmiştir.

Atatürk “ Öğretmenler yeni nesil sizin esriniz olacaktır” diyerek gerçek yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu işaret etmiştir. Bunun için insana, eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz. Geleceğimize ve insanlarımızın eğitimine yapacağımız her yatırımın anahtarı öğretmenlerimizdir.

Bu vesile ile bir kez daha, başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,  vatanımızın dört bir yanında, çocuklarımızın hayırlı birer evlat olarak yetişmesi için çalışan hatta bu uğurda şehit olmuş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.”