AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 3 Mart 1992 tarihinde TTK Kozlu'da yaşanan grizu faciası nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Çaturoğlu, maden ocaklarında iş kazalarının bir daha yaşanmaması için gerekli düzenlemelerin yapıldığını ve günün değişen şartlarına göre de yeni düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

Çaturoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

"İlimizde kömür maden ocaklarının en acı, en büyük faciası olan grizu patlaması 3 Mart 1992 tarihinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana geldi. Söz konusu grizu patlamasında 263 madencimiz yaşamını yitirdi.

Grizu patlamasında hayatını kaybeden maden şehitlerimize ve bu güne kadar ülkemizin diğer maden ocaklarında hayatını kaybeden şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet ve mağfiret, ailelerine sabır diliyorum.

Maden ocaklarında iş kazalarının bir daha yaşanmaması için, 6552 sayılı Kanun ile yeraltı maden ocaklarında çalışan işçilerimizin çalışma şartları, ücretleri, iş güvenliği gibi konularda gerekli düzenlemeler yapılmış ve günün değişen şartlarına göre de yeni düzenlemeler yapılacaktır.

Cenabı Allah bu gibi faciaları ve acıları bir daha ülkemize yaşatmasın diyor, maden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."