Zonguldak Merkez Fener İlkokulu ve Ana Okulunda eğitim gören öğrencilere Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan 112 acil çağrı merkezinin gereksiz meşgul edilmesinin önlenmesi ve trafikte seyreden ambulansların geçiş önceliğine özen gösterilmesine yönelik toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla “ Yaşama Yol Ver “ temalı kampanya nedeniyle öğrenciler bilgilendirildiler.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emre Karaahmetoğlu,  Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri  Şube Müdürü Uğur Alagöz ve beraberinde İl Ambulans servisinde görevli sağlıkçılar tarafından öğrencilere, 112 hattının ne zaman aranması gerektiği konusunda, 112 arandığında çağrı karşılayıcı kişilere ne tür bilgiler verilmesi gerektiği, trafikte seyreden araçların ambulanslara nasıl yol vermesi gerektiği konularında bilgiler aktarıldı. Daha sonrasında öğrencilere okul bahçesine gelen ambulansların iç donanımı tanıtılarak ambulanslar gezdirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen hediyeler ve anne ve babaları ile birlikte okunmak üzere bilgilendirici broşürler öğrencilere dağıtıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin ise yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi. “ Bakanlığımız tarafından başlatılan ve bu yıl boyu sürecek olan “ Yaşama Yol Ver “ konulu kampanya kapsamında okullardaki bilgilendirici ve farkındalık artırıcı çalışmalarımız devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde de değişik kurum ve kuruluşlarla da ortaklaşa kampanyamıza yönelik çalışmalarımız devam edecektir “ dedi.