Kdz.Ereğli Belediye Meclis üyesi olarak kenti ve halkı ilgilendiren konularda doğru bildiği fikirleri ve gördüğü yanlışlıkları her zaman dile getirdiğini ve getirmeye de devam edeceğini belirten AKP'li Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Yusuf Kalay, 7 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen belediye meclis toplantısında hayal kırıklığı yaşadığını, barışçıl söylemler yerine zorbalık yapanlarla zorbaca uğraşmasını çok iyi bilirim yine yakarım yine keserim gibi söylemler yeraldığını söyledi. Kimsenin makamının gücünü kullanarak Ereğli'deki kardeşliğin dibine dinamit koymaya kalkmamasını isteyen Kalay konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIM

Ereğli'de son günlerde yaşanan gerginliklerin sonrasında 7 Eylül Çarşamba günü yapılan meclis toplantısı benim için çok önemeli olmasına rağmen sağlık sorunlarımdan dolayı katılamamıştım. Arzum ve temennim Ereğli'deki gerginliklerin hararetini ve temposunu düşürecek söylemleri mecliste dile getirilmesi ve kentin normale dönmesiydi.  Buna hem Yusuf kalay olarak benim, hem de Ereğli'de yaşayan hemşerilerimizin ve de güzel Ereğli'mizin çok ihtiyacı vardı. Fakat büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Olağan belediye meclis toplantısında beklenen barışçıl söylemlerin yerine zorbalık yapanlarla zorbaca uğraşmasını çok iyi bilirim yine yakarım, yine keserim gibi söylemler az kalmış olan sevgi barış dostluk kırıntılarını tamamen yok etti diyebilirim.

 

CİDDİ TEDBİRLER ALINMALI

Ereğli'de son günlerde yaşanan gerginliklere, bu gerginliklerin yarattığı ticari çöküntülere ve ticari çöküntülerin verdiği kaygı ve moral bozukluklarına baktığımız zaman birçok esnafın tüccarın iş adamının Ereğli'den ayrıldığını ya da ayrılma hazırlıkları yaptığını görüyoruz. Ticaret ve sosyal yaşamda bir zamanlar altın yıllarını yaşayan Kandilli bu durumlara nasıl geldiyse, tedbirler alınmadığı takdirde Ereğli'nin de geleceği maalesef pek farklı olmayacaktır. Bu nedenden dolayı hiç vakit kaybetmeden ciddi tedbirler alınmalı, kişisel kavgalar bir kenara bırakılmalı yuvarlak masa etrafında; kurumlardan siyasetçisine, yöneticilerden sivil toplum kuruluşlarına, iş adamından esnafına, basınından sporcusuna kadar geniş bir yelpazede bir araya gelinmeli ve ortak akıl bulunmalıdır.

 

O DİNAMİT ELİNDE PATLAR

Ne Erdemir'in Ereğli ile ne de Ereğli'nin Erdemir'le bir sorunu yoktur olması da düşünülemez. Her ikisi de birbirinin var oluşuyla hayat bulup nefes alıyor, adeta birbirinin yaşam kaynağıdır sorun kişiseldir ve kişileri bağlar. Kimse makamının gücünü kullanarak, Ereğli'deki kardeşliğin dibine dinamit koymaya kalkmasın bunu başaramaz o dinamit kendi elinde patlar ve yalnızca kendine zarar verir

 

HAKLI ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR

Soğanlıyörük Köyü'ndeki su sorunu kangrene dönüşmüş durumdadır. Belediye başkanı güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyor. Zorla kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. Olmaz başkanım olmaz güneş balçıkla sıvanmaz zorla güzellik olmaz. Yörük halkı yerden göğe kadar haklıdır. Bu sorunun çözümü inatlaşmayla değil akılcı davranarak olmalıdır. Yarın öbür gün Yörük halkı elerinde tencereler kovalarla belediye önüne gelir eylemler yaparsa buna kimse şaşırmasın. Çünkü herkesin bir tahammül sınırı vardır maalesef bu sınır çok zorlanmıştır. Belediye başkanının sürekli aba altından sopa göstermesi; efendim ''bir dilekçeyle belediyeye bağlanmak istiyoruz desinler'' demesi hala referandum sonucunun verdiği travmadan çıkamadığının göstergesidir.

 

DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN KONU

Oysa Ereğli belediyesi son yıllarda birçok köyümüze ve beldemize görevi ve ödeneği olmadığı halde birçok hizmet götürüp yatırım yaparken, bir taraftan da ben Ereğli'nin vergileriyle yalnızca mahallelerime yatırım yaparım Ereğli'lilerin hakkını kimseye yedirmem demesi, köyler bana bağlı değil demesi, kendiyle çelişen ifadeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca 12 Haziran seçimlerinden sonra arzu ettiği oyları alamadığı köylerdeki hizmetleri de yıkmaya çalışması oralara sert tepki koyması muhtarları tehdit etmesi ayrıca düşünülmesi gereken bir konudur. Tarihinde birçok sorunların üstesinden gelmiş Ereğli'mizin bu sorunlarında üstesinden geleceğinden inancım tamdır. Hepimiz bu gemide yaşıyoruz ve gemimizin su almasına müsaade edecek değiliz