2004 Yılında lisans alan Dergaz’ın 5 yılda imarlı bölgelerde getirmesi zorunlu kılınan doğalgaz süresinin ekonomik krizler nedeniyle 8 yıla çıktığına dikkati çeken Onur, Dergaz’ın üzerine düşen görevi yerine getirdiğini, geri dönüşümünü beklediklerini açıkladı.

 

Dergaz İşletme Müdür Yardımcısı Onur, 2009 yılı içerisinde Kırmacı, Elmatepe ve Kışla’nın bir bölümüne doğalgaz verileceğini söyledi.

 

Doğalgaz zamlarının Dergaz’ın değil hükümetin politikalarından kaynaklandığını kaydeden Onur, “Ereğli’de 18 bin abonemiz var. Doğalgaza gelen zamlar hükümetin politikaları. Vatandaş ile Dergaz karşı karşıya geliyor” dedi.

 

Düzce-Ereğli Doğalgaz Dağıtım A.Ş. İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur, 2004 yılında lisans alarak Kdz. Ereğli’de başlattığı çalışmalarda bugüne kadar toplam 18 bin aboneye doğalgaz verdiklerini belirterek, “Ereğli’de yaklaşık 35 bine yakın daire var. Dergaz olarak 18 bin abonemiz var ayrıca 9 bin dairenin kapısına kadar doğalgazı getirdik” dedi.

 

SÜRE 8 YILA ÇIKTI

Dergaz’ın 2004 yılında Ereğli’de doğalgaz dağıtımı için lisans aldığını bu dönemde 5 yıl içerisinde bölgede doğalgaz istenilen imar içerisinde kayıtlı yerleşim yerlerine vermek zorunda oldukları sürenin 8 yıla çıkarıldığına da dikkati çeken Onur, Ereğli’de doğalgaz gitmeyen alanlara yatırımı da bu geri kalan 3 yıllık süreye yaydıklarını hatırlattı. Gazeteniz Önder’in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş’a son gelişmeler ile ilgili soruları üzerine yanıt veren Dergaz İşletme Müdür Yardımcısı Ender Onur şu bilgileri sundu.

 

ELMATEPE, KIŞLA KIRMACI’DA DURUM

Kırmacı Mahallesinin bir bölümüne kadar doğalgaz vermek için harekete geçtik. Bu bölgedeki çalışmalar bu gün (dün) öğlen itibari ile başlatıldı. Yüklenici firma ilk kazmayı vurarak çalışmasına başladı. Kırmacı Mahallesinden bize gelen talep vardı ancak bu talebin belirli noktasına kadar olanını yapıyoruz. Ekonomik şartları göz önünde bulundurursak şirketimiz de bunun değerlendirmesini yaparak hareket ediyor. Ayrıca Elmatepe ve Kışla Mahallesi için de bir çalışmamız olacak. O çalışmada ise Elmatepe’de Doruk’a kadar doğalgazı getirdik. Bu bölgeden Ereğli Belediyesi İtfaiyesi (Gülüç deresi yanında) arkasında bir noktamız var. Elmatepe’den o alana kadar bir çalışmamız olacak. Hattın geçtiği noktaların sağında ve solunda olanlara doğalgazı bağlayacağız ve yine ayrıca çok sayıda talep gelmesi durumunda da Dergaz üzerine düşen sorumluluğu yerine getirecektir. Bölgede 18 bin abonesi bulunan Dergaz önümüzdeki 3 yıllık süre içerisinde yükümlü olduğu sorumlulukları yıllara bölerek gerçekleştirecektir. Dergaz üzerine düşeni yapmıştır geri dönüşümünü beklemektedir.

 

VATANDAŞ-DERGAZKARŞI KARŞIYA GELİYOR

Doğalgaz fiyatlarının yüksek olması Dergaz’dan kaynaklanan bir neden değildir. Dergaz’ın zamda gelse indirimde gelse kar marjı sabittir. Doğalgaza zam gelmesi aslında bizi bile üzmektedir. Çünkü vatandaş ile Dergaz karşı karşıya gelmektedir. Bu tamamen hükümetin politikaları ile ilgilidir.