Alaplı’da bir esnaf kendi kurduğu tesiste topladığı karton, plastik sepet ve şişeleri geri dönüşüme kazandırarak ülke ve ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.
Ömer Demirhan, 1 yıldan beri kendi kurduğu küçük bir tesiste topladığı karton, plastik sepet ve şişeleri geri dönüşüme kazandırarak hem ülke hem de ilçe ekonomisine katlı sağlıyor.
Türkiye'de kağıt sektörü ihtiyacının yüzde 60'nın geri dönüşüm kalanın ise ormanlardan sağlandığını belirten Demirhan, “İlçede bir yıldan beri geri dönüşüm konusunda çalışmalar yapıyorum. Kendi kurduğum küçük bir tesiste karton, plastik sepet ve şişeleri toplayarak geri dönüşüm firmalarına gönderiyorum. Alaplı'nın ihtiyacı olan ve ülkemiz ekonomisine önemli katkısı olan bir iş, ayrıca gelir getiren bir iş, aylık 15 ton karton ve bir ton da plastik sepet ve şişe toplayarak geri dönüşüm firmalarına gönderiyoruz.
Ülkemiz şu anda geri dönüşümde kağıt sektörünün yüzde 60'nı karşılıyor geri kalan ise ormanlarımızdan sağlanıyor. Ormanlarımızın korunması açısında da geri dönüşüm çok önemli, yüzde 60'lık geri dönüşüm oranı yüzde 100'e çıkartılabilir. Geri dönüşüme kazandırılan 200 kilo karton bir ağacın kurtulmasını sağlıyor. İlçe merkezinde özellikle kapalı pazaryerinde 4 kişilik ekibimle karton, plastik sepet ve şişeleri topluyoruz. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan bu konuda bize destek sağlanması noktasında proje sunmamız istendi. Biz hazırlayacağımız projeyi kendilerine vereceğiz. Bunun yanı sıra cam şişeleri de toplamak suretiyle geri dönüşüme kazandırmak istiyoruz” dedi.
Alaplı Çevre Koruma Derneği Başkanı Oktay Türkyılmaz da, Demirhan'ın çalışmalarının örnek teşkil ettiğini ve aynı zamanda çevre temizliliğini de katkı sağladığını belirterek kendilerine her türlü konuda destek vereceklerini kaydetti. Türkyılmaz ayrıca Demirhan'a teşekkür belgesi takdim etti.