Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB'in ortaklığındaki girişimcilik eğitimine 85 kişi başvurdu. Yoğun ilgi gösterilen eğitim 3 hafta sürecek.


Zonguldak TSO tarafından uygulamalı girişimcilik eğitimi 21 Kasım 2011 pazartesi günü başlıyor. Başvuruların netleştirilmesinin ardından eğitimler iki sınıf halinde yapılacak. Eğitimlere yoğun ilgi gösterilince, Ocak ayı içerisinde bir grup daha açılacak. ZTSO Yetkilileri, eğitim ile verdikleri bilgi de şöyle dedi:


Geçen hafta içerisinde başvurular netleştirildi. 85 başvuru oldu, 30'ardan 60 kişilik eğitim sınıfları açacağız. Kalanları bilgi havuzu oluşturduk. Ocak ayı içerisinde bir grup daha açacağız. Pazartesi günü de sabah akşam grubu olmak üzerde eğitimler başlayacak. Sabah grubunda yoğunluğun 24'e yakını kadın girişimcidir. Akşam sınıfında kadın ve erkek girişimciler var. Toplam 3 hafta 72 saat sürecek. Girişimcileri motive etmek anlamında bayan hocamız belirlendi. KOSGEB'de bu tür bilgi ve birikim desteklerini sağlıyor. Eğitim sonrası kursiyerler akıllarındaki fikirlerini, projelerini KOSGEB'e sunacak.


Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım şartları sağlamaları halinde eğitim sonrasında girişimcilere 27 bin TL'ye kadar geri ödemesiz, 70 bin TL'ye kadar ilk 2 yıl geri ödemesiz, 3.ve 4. yıl içinde vade farksız toplam 8 eşit taksitte geri ödeme imkanı ile maddi kaynak sağlanabileceğini bildirdi.
Zonguldak TSO Başkanı M. Salih Demir ile KOSGEB Zonguldak Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Yıldırım tarafından 21 Ekim 2011 günü imzalanan protokol ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması amacıyla uygulanan Girişimcilik Destek Programı kapsamında Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenleneceği bildirilmişti.


Protokole kapsamındaki eğitim, 21 Kasım – 14 Aralık 2011 tarihleri arasında, Zonguldak TSO Konferans Salonu'nda, 30 kişilik 2 ayrı sınıfta verilecek.
Programın hedef kitlesi kendi işini kurmak isteyen girişimciler olup katılımcılardan herhangi bir ücret alınmayacak.