Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Zonguldak İl Başkanlığı, yeni taşındıkları il binasında tanışma kahvaltısı düzenledi.

 

Kahvaltıya; ÖDP İl Başkanı Ali Deliak, Merkez İlçe Başkanı Musa Altay, KESK'e bağlı Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, KESK'e bağlı bazı sendikaların şube yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.

Kahvaltının ardından bir açıklama yapan ÖDP İl Başkanı Ali Deliak, Partimizin uzunca bir süredir mekanla ilgili sorunu vardı. Sanatevi bünyesinde sürdürüldü faaliyetleri. Geçtiğimiz ay burayı kiraladık ve artık faaliyetimizi ayağa yere basar vaziyette sürdürüyoruz. 23 Eylül 2011 Cuma günü akşamı Genel Başkanımız Alper Taş'ta partimizi ziyaret edecek. Kahvaltı organizasyonu için herkese teşekkür ediyorum. Yarın (bugün) başlamak üzere olan bir eğitim dönemi var. İnsanların kafasında soru var. 'AKP hiç mi iyi şey yapmıyor?' diye. Evet, her iktidarın ve yöneticinin yaptıkları yanlış değildir. Ancak çok net diyorum. Yaptığı iyi şeylerin yanında yaptığı kötü şeyler var. Halkımız bunları sessiz, sakin, bir durgun bir ortamda izliyor. Kimsenin gıkı çıkmıyor, iktidarın muhalefetin çıkmıyor, ama nedense 'AKP iyi şeyler yapıyor' diyorlar, 10 yıl önce aynı maaşı alan kimselerin sesi çıkmıyor. Okulları sadece okul saatlerinde kullanan aydınlarımız var. Köyleri imamlara terk ettiler. Öğretmenlere çok önemli görev düşüyor. Eğitimi savunması gerekir. Dershane var, özel okul var, herkese eşit eğitim sistemi getirilmeli. Öğretmenler yılmadan, usanmadan bunları yapmalı. Zonguldak'ta sorun var. Vatandaş devlete güvenmiyor. Yurtlara vermiyorlar, Artık 'AKP' demiyoruz, tüm gerici zihniyet devleti ele geçirmiş durumda dedi.