Zonguldak'ta, mühürlendiği halde 2 arkadaşıyla girdiği kaçak kömür ocağında üretim yaparken meydana gelen patlamada ölen maden işçisi 29 yaşındaki Erol Azaklıoğlu, geride 3 çocuğunu bıraktı. Anneleri 3,5 yıl önce evi terk eden ilköğretim okulu öğrencisi 10 yaşındaki Engin, 9 yaşındaki Yaren ve 7 yaşındaki Enis, babalarının da ölümüyle yetim kaldı. Babalarının mezarını ziyaret eden 3 kardeşin hali yürek burktu.
Geçen Çarşamba günü, Gelik Beldesi Ayiçi Mahallesi'nde Aytekin ve Erol Caymaz kardeşlere ait kaçak kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasında, maden işçileri Erol Azaklıoğlu, 19 yaşındaki Mutlu Çolakoğlu ve 32 yaşındaki Ahmet Bilgin yaralandı. Ocak sahipleri, dışarıya çıkardıkları yaralı işçileri, olayın polise intikal etmesini önlemek amacıyla yakındaki Atatürk Devlet Hastanesi yerine, daha uzak olan Özel A Tıp Merkezi'ne götürdü. Ocak sahiplerinin tıp merkezinin önünde bıraktığı yaralı işçiler, buradaki ilk tedavilerinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İşçilerden Erol Azaklıoğlu ve Mutlu Çolakoğlu, ambulans helikopterle Ankara Numune ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Azaklıoğlu, geçtiğimiz Cuma günü yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Önceki akşam Zonguldak'ın Osmanlı Köyü'ne getirilen Azaklıoğlu'nun cenazesi, geç saatte gözyaşları arasında toprağa verildi. Oğlu gibi madenci olan ve 1988'de Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli olan 65 yaşındaki Halit Azaklıoğlu, eşi 58 yaşındaki Fatma Azaklıoğlu, yetim kalan 3 torunu ve diğer yakınlarıyla birlikte bugün oğlunun mezarını ziyaret etti. 5 çocuğundan birini kaybeden Fatma Azaklıoğlu, oğlunun mezarında ağıtlar yakarak ağladı. Fatma Azaklıoğlu'nu çocukları teselli etmeye çalıştı. Babalarının mezarı başında boyunlarını büken Engin, Yaren ve Enis'in durumu ise yürek burktu.
Halit Azaklıoğlu, ilk eşi Makbule Azaklıoğlu 3,5 yıl önce evi terk edip başka birisiyle evlenen oğlunun, 2,5 yıl önce Aysel Azaklıoğlu ile evlendiğini ve bu evliliğinden de bir çocuğunun olduğunu söyledi. Aysel Azaklıoğlu'nun da 1,5 yaşındaki oğlu Yasin'i alarak kısa süre önce evi terk ettiğini anlatan Halit Azaklıoğlu, "Şimdi oğlumun ilk eşinden olan 3 çocuğunun boynu bükük kaldı. Anneleri zaten yoktu. Şimdi babaları da gitti. Durumumuz, imkanımız yok ama çocuklara artık biz bakacağız" dedi.
Oğlunun 4-5 yıldır kaçak ocaklarda çalıştığını ve günlük 40 lira yevmiye aldığını belirten Halit Azaklıoğlu, "Acımız çok büyük. Sigortalı bir işe giremedi. 3 gün orada, 5 gün orada çalışıyordu. 4 aydır da bu ocakta çalışıyordu. 'Çalışma oğlum' diyordum. 'Ne yapayım baba? İş yok, çalışacağım. Ne yapalım, çocukları aç mı bırakalım?' diyordu. 3 çocuğu yetim kaldı. Pazartesi günü okula gidecekler. Oğlum okul ihtiyaçlarını daha alamamıştı. Artık biz alacağız" diye konuştu. Fatma Azaklıoğlu ise, oğlunun iş olmadığından çocukları için kaçak ocakta çalışmaya mecbur kaldığını söyledi.