Süpermarketler adeta yağmur ormanlarına karşı işlenmiş suç mahalli gibi — kahveden çikolataya, kağıttan kozmetik ürünlerine kadar her şeyin üzerinde ormansızlaştırmanın izi var!

Dünyanın dört bir yanındaki görkemli ormanlar sığır eti, palm yağı, kakao, kereste ve kağıt üretmek uğruna yok ediliyor. Bugünlerde ABD’de ormanları yok eden ürünlerin ülke pazarına girmesini engelleyecek bir yasa çıkarılması gündemde — bu olursa tüm küresel tedarik zincirlerinin niteliği değişebilir ve ormanlarımız kurtarılabilir! Ama ABD seçimlerine az kaldığı için vaktimiz kısıtlı —  kanun koyucular üzerinde hızla kitlesel bir kamuoyu baskısı kurmamız gerekiyor!  

McDonalds ve Walmart gibi dev Amerikan şirketlerinin adları, Amazon yağmur ormanlarının yok edilmesinde payları olan şirketlerin etlerini sattıkları iddialarıyla gündeme gelmişti. Süpermarket raflarındaki paketli ürünlerin neredeyse yarısı, üretimi orangutanların ve pigme fillerinin yaşam alanlarını mahveden palm yağı içeriyor. ABD’deki süpermarketler adeta yağmur ormanlarına karşı işlenmiş suç mahalli gibi — kahveden çikolataya, kağıttan kozmetik ürünlerine kadar her şeyin üzerinde ormansızlaştırmanın izi var!

Bu yeni yasalar şirketlerin ormansızlaşma uğruna üretilen ürünlerin ithalini engelleyerek orman katliamındaki artışın en büyük sebeplerinden birini ortadan kaldırabilir. Amerikan şirketleri bu yeni yasalara uygun hareket ettiğinde bunun etkisi tüm dünyada hissedilecek.

Bir yanda Kasım ayında yapılacak ABD Kongre seçimleri öte yanda ormanlarımızın ciddi bir tehdit altında olduğu düşünüldüğünde, bu yıl çok ciddi değişimlerin yılı olabilir. O yüzden bu yasaların hemen kabul edilmesini sağlayalım! Ağaçlarımız için, jaguarlar, ötücü kuşlar, goriller için ve bu ormanlarda yaşayan milyonlarca insan için ve başını kaldırıp baktığında hayran kaldığın her bir ağaç için hemen ismini ekle.

Çabalarımızın işe yaradığını biliyoruz. İki yıl önce yüz binlerce Avaaz üyesi Avrupa Birliği’nin yürüttüğü çevresel istişare sürecine ormanları yok eden ürünlerin yasaklanması talebini içeren mesaj yağmuruna tutarak rekor düzeyde katılım sağladı. Bugün AB bu önemli konuda bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor! Gezegenimizin ormanlarını korumak için çok geç olmadan bir kez daha bir araya gelelim.

Umutla,

DİLEKÇEYİ İMZALAMAK İSTER MİSİNİZ?

https://secure.avaaz.org/campaign/tr/usa_deforestation_loc/?bFyaCjb&v=139928&cl=19339731123&_checksum=be0ec567dd5fff96d53fae21881ad98a52579cfa2cc411e6abd6a64ec4198631