Gezer; "Ülkece sıkıntılı bir süreçten geçmekteyiz. Bu süreçte bizler sıcacık evlerimizde otururken bize huzurlu, güvenli bir ortam ve gelecek sağlamak için canla başla çalışan, gecesini gündüzüne katan Sağlık çalışanlarına ve Emniyet teşkilatına minnet borçluyuz" dedi.

Türkiye Polis Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı, Hayrettin Gezer,  Polislerin Koronavirüs salgınında ve normal hayatta karşılaştıkları tüm sorunları dile getirdi. Polisin içinde bulunduğu durumu şu cümlelerle ifade eden Gezer şunları söyledi:

"Koronavirüs salgınında Polislerin iş yükü daha da ağırlaştı. 12-24 ya da 12-36 olan mesai saatleri 12-12 ye çekilmiştir. İnsanlar evlerinde virüs belasından korunmaya çalışırken onlar sürekli tehlike içindeler Kamu Yararına Çalışan Türkiye Polis Emeklileri Derneği Zonguldak Şube Başkanı, Hayrettin Gezer, " Covid- 19 pozitif çıktığı için hastaneden kaçanlar, karantina yurtlarından kaçmaya çalışanlar, yasaklara uymayanlar, kumar ve değişik kaçak mekân açanların hepsiyle temas etmek zorunda kalıyorlar. Bu süreçte izin kullanamayan, kısıtlı şartlarda çalışan polislerimizin durumu içler acısıdır.  Terörü, Hırsızı, mafyası, katili, sapığı bütün hayırsızıyla polis ilgilensin, derdi olan polise koşsun. Polis olmanın karşılığında canlarını versinler ancak doğru bir özlük hakları da olmasın. Asılsız ve isnatsız  yalancı bir ihbarcının iki kelimesi ile yargının karşısındadır Polisim. Polisim de, Jandarmam da,  İkisi de canını ortaya koyan güvenlik teşkilatıdır. O zaman nedir bu ayrıcalığın sebebi, Polis, karakolda akşama kadar ifade alır, tutanak tutar. Birçok sıkıntıyı çözmeye çalışır. Vatandaşın biri gelir tutanaktaki bir cümleyi beğenmez şikâyetçi olur. Başka vatandaş gelir “bana kaba davrandı, benimle ilgilenmedi” der. O da şikâyetçi olur. Şahıs nüfuslu biri ise vah Polisimin haline... Polise maç görevi yazarlar ve diğer birimler deki memurlara da personeline de ek görevler yazılır. Diğer birimlerden ek göreve gelenler mesai ücreti alırken, polisin öyle bir hakkı da yoktur. Akşama kadar ayakta yüzlerce kişiye arama yapar, gece yarısı evine döner. Polislere yazılan ek görevlerin hiçbirinde ek mesai ücreti verilmez ve çalışma saatleri de iş kanunun belirlediği maksimum iş saatinin çok üstündedir.  Bayram,  Yılbaşın da ikinci bir emre kadar ‘izinler kaldırılmıştır’ denir ve izine çıkamaz, mesai veya ek ödenek alamaz Polisim.  Gün geçtikçe intihar eden polis sayısı artarken, Emeklisinin evinde ölü olarak bulunanların sayısı artarken, hayat ekonomi şartlarla devam etmektedir, yaşam konjonktüre göre devam eder, ilk okul mezunu Polisler ile başlandı, Orta okul, Lise ve Lisan şeklinde Polis alımları devam etmektedir. Bugün ise çok sayıdaki emekli Polis Malûlen emekli Polis Devlet memurları en alt sınır maaşı almaktadır. Peki, Astsubayların ise 1990 yılında emekli olan ile bugün emekli olan arasında ki fark cüzi bir rakam olurken Polisin emeklisi arasın da ki fark 1.000 (bin) TL’nin üzerindedir.  Emeklisine itibar etmeyen saygı göstermeyen abicilik yapan yöneticilerin bir gün onların da emekliler kervanına katılacaklarını sakın unutmasınlar. Milletçe geçirdiğimiz bu sıkıntılı süreçlerin sonunda polislerimizin özlük haklarında düzenlemeler yapılması sizce de güzel olmaz mı. Polisim daha rahat özverili çalışmaz mı?" dedi.