Çaycuma Belediyesi’nin Meclis Üyeleri Onur Yiğit  ile Bahri Malakçı’nın, Çaycuma’nın kardeş şehri Lennestadt Belediyesinin daveti ile gittikleri Almanya’daki çalışmalarıyla ilgili belediyeden açıklama geldi.

 

Belediyenin açıklamasına göre, meclis üyeleri, Konuğu oldukları Lennestadt Belediyesi’nden hibe itfaiye aracı sözü aldılar.  

 

Açıklama şöyle:

 

Yiğit ve Malakçı, Bochum ve Essen’de de ziyaretler yaptı. Bochum’da maden müzesini gezen meclis üyelerine, burada, Bochum Technische Fachhochschule Georg Agricola (TFH) Öğretim Üyesi Tansel Doğu ve Doçent Şenol Ünlü de eşlik etti. Meclis üyelerinin ocak gezisine de katılan Ünlü ve Doğu ile yapılan görüşmelerin ağırlığını eski maden kentlerinin maden sonrasındaki sosyal, ekonomik ve kültürel dönüşümü oluşturdu.

 

HEDİYE; KESTANE BALI VE PELEMENT BEZİ

 

Yiğit ve Malakçı, Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt ile yaptığı görüşmede, kardeş belediyecilik uygulamasının daha kurumsal hale getirilerek başkanlar değişse bile sarsılmayacak temellere oturtulması ve özellikle öğrencilerle karşılıklı ziyaretler yapılarak güzel ilişkilerin gelecek kuşaklara aktarılması konusunda görüş birliğine vardı.

 

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın selamlarını ileten meclis üyelerinin, “Başkanımızın, bize itfaiye aracını almadan dönmeyin şeklinde talimatı var” demesi üzerine, Başkan Hundt, en kısa zamanda aracı gönderme sözü verdi. Daha sonra Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa ile de görüşen meclis üyeleri, Basa’ya yaptıkları temaslar hakkında bilgi verirken, kardeş belediye ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi için, yardım rica etti.  Yiğit ve Malakçı, görüştüğü tüm yetkililere Çaycuma’yı tanıtıcı broşürlerin yanı sıra, kestane, kestane balı ve pelement bezinden yapılmış el işleri hediye etti. Meclis üyelerinin yaptıkları Almanya gezisinin büyük bölümüne, Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir de katıldı.

 

ÇAYCUMA’NIN  İTİBARI ÇOK YÜKSEK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yiğit ve Malakçı, “Son derece yararlı bir gezi oldu. Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı’nın itibarının oralarda yüksek olması bizi çok mutlu etti. Bu sayede, önümüzdeki günlerde yeni bir itfaiye aracımız daha olacak. Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt mayıs ayı içinde konuğumuz olarak Çaycuma’ya gelecek. Konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayarak, memnun bir şekilde ülkemizden ayrılmaları için geleneksel Türk misafir severliğinin tüm örneklerini sergileyeceğiz. İtfaiye aracı Çaycuma’ya şimdiden hayırlı olsun. Bu temaslarda bize sıcak ilgi gösteren Köln Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Gencel, Almanya’da yaşayan Çaycumalı işadamı Nevzat Gümüşok’a da çok teşekkür ediyoruz” dedi.