Zonguldak'ta, 23 yıldır köy köy dolaşarak vatandaşı kitapla buluşturan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne bağlı gezici kütüphane hurdalığa çıkarılıyor.

Zonguldak'ta, 23 yıldır yüz binlerce kilometre kat ederek köy köy dolaşan ve vatandaşı kitapla buluşturan Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne bağlı gezici kütüphane, hurdalığa çıkarılıyor.

Zonguldak Valiliği önünde son görevine çıkarılan 67 ER 137 plakalı Ford marka aracın, Eylül ayına kadar Zonguldaklılara hizmet vereceği bilgisini veren Zonguldak Halk Kütüphanesi Müdürü Müzeyyen Aksoy Yeten, aracın artık tamamen yıprandığını ve hurdalığa çıkarılacağını söyledi. Yeten; "Aracımızla 1987 yılından bu yana ilimiz içerisinde gezmedik yer bırakmadık. Vatandaşımıza kitap okutmak için yüz binlerce kilometre yol kat ettik. Ancak aracımız şu an son görevine çıktı. Eylül ayında görevini tamamlayacak olan seyyar kütüphane hurdalığa çıkarılacak. Seyyar kütüphanemizin yerine yeni bir araç gelecek. Ama bu aracın bizdeki yeri çok farklı" şeklinde konuştu.

Aracın, dönemin Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Tınaz Titiz zamanında İl Müdürlüğü'ne gönderildiğini belirten aracın şoförü İsmail Kaya ise, seyyar kütüphaneyle eşinden daha fazla zaman geçirdiğini söyleyerek, "Aracımı özleyeceğim" dedi. Kaya; "Aracımla yıllardır dağ bayır gezdik. Birlikte çok güzel anılarımız oldu. Ben 2013 yılında emekli olacağım. Ama aracım benden daha önce emekliye ayrılıyor. Bunun için çok üzgünüm" dedi.

Öte yandan, aracın Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün, sabah 10.00-12.00 ve 13.00-15.00 saatleri arasında hizmet vereceği belirtildi.